Het klinkt niet heel leuk voor gigant Google. Met haar eigen Pixel smartphones heeft Google in 2017 slechts 3,9 miljoen Android smartphones weten te verkopen. Toch is dit stiekem best goed.

Google bracht haar eerste Pixel smartphone in 2016 op de markt. De Pixel smartphone volgde op de briljante Pixel C tablet die Google eerder al lanceerde. In tegenstelling tot de Pixel C tablet, is de Pixel smartphone geen stock Android apparaat. Pixel staat voor Android met Google’s eigen sausje er overheen. Dit is ook de reden waarom Google de naam Nexus heeft laten vallen. Het is geen stock Android meer.

Hoewel de Nexus smartphones altijd gretig aftrek vonden in vele markten, maakt Google het zichzelf niet gemakkelijk met de Pixel. Sinds de Pixel 2 draait het bij deze Android smartphones om de virtuele assistent Google Assistant.

Binnen haar productportfolio is Google Assistant op vele producten terug te vinden. Van de verschillende Google Home speakers tot de Pixel oordopjes. Echter, verkoopt Google haar hardware alleen in landen waar het Google Assistant ondersteund. In Nederland en veel andere landen, is dat dus niet zo. Dit verklaart deels waarom het aantal van 3,9 miljoen verkochte smartphones niet zo heel hoog ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.