GadgetGear.nl

Google’s marktaandeel in smartphones is klein, maar begrijpelijk

Het klinkt niet heel leuk voor gigant Google. Met haar eigen Pixel smartphones heeft Google in 2017 slechts 3,9 miljoen Android smartphones weten te verkopen. Toch is dit stiekem best goed.

Google bracht haar eerste Pixel smartphone in 2016 op de markt. De Pixel smartphone volgde op de briljante Pixel C tablet die Google eerder al lanceerde. In tegenstelling tot de Pixel C tablet, is de Pixel smartphone geen stock Android apparaat. Pixel staat voor Android met Google’s eigen sausje er overheen. Dit is ook de reden waarom Google de naam Nexus heeft laten vallen. Het is geen stock Android meer.

Hoewel de Nexus smartphones altijd gretig aftrek vonden in vele markten, maakt Google het zichzelf niet gemakkelijk met de Pixel. Sinds de Pixel 2 draait het bij deze Android smartphones om de virtuele assistent Google Assistant.

Binnen haar productportfolio is Google Assistant op vele producten terug te vinden. Van de verschillende Google Home speakers tot de Pixel oordopjes. Echter, verkoopt Google haar hardware alleen in landen waar het Google Assistant ondersteund. In Nederland en veel andere landen, is dat dus niet zo. Dit verklaart deels waarom het aantal van 3,9 miljoen verkochte smartphones niet zo heel hoog ligt.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten