GadgetGear.nl

Google Assistant krijgt een aparte knop onder Android

Samsung deed het al voor haar Bixby virtuele assistent; een eigen hardware knop op de smartphone zetten. Google lijkt dit nu ook te gaan doen voor haar virtuele assistent Google Assistant.

Met de release van de Google Pixel 2 zagen we duidelijk de invloeden van het HTC team dat Google heeft aangekocht. Google Assistant werd namelijk geactiveerd op het moment dat je in het toestel knijpt. Voor een volgende generatie lijkt Google op zoek naar een goedkopere / klassieke methode.

Ontwikkelaars van het XDA Forum hebben de broncode van de nieuwe Android versie doorgespit. Hierin vonden ze aanwijzingen voor een nieuwe hardwareknop die door Android standaard wordt ondersteund. De knop start de virtuele assistent Google Assistant.

Samsung deed afgelopen jaar hetzelfde met haar Galaxy S8 en Galaxy Note 8 smartphones. Ook daar kwam een fysieke knop op te zitten. Maar dan om haar Bixby assistent te starten. Een knop die met een latere software update ook uitgeschakeld kon worden. Niet iedere gebruiker bleek helemaal happy met de mogelijkheid.

Hoe Google de nieuwe knop in de Pixel 3 gaat toepassen is nog onbekend. Eveneens onbekend is of Android smartphone fabrikanten nu ook knoppen voor Google Assistant gaan toevoegen. Gezien, op Samsung na, vrijwel ieder merk vertrouwd op Google Assistant, zou dat wel logisch zijn.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten