Samsung deed het al voor haar Bixby virtuele assistent; een eigen hardware knop op de smartphone zetten. Google lijkt dit nu ook te gaan doen voor haar virtuele assistent Google Assistant.

Met de release van de Google Pixel 2 zagen we duidelijk de invloeden van het HTC team dat Google heeft aangekocht. Google Assistant werd namelijk geactiveerd op het moment dat je in het toestel knijpt. Voor een volgende generatie lijkt Google op zoek naar een goedkopere / klassieke methode.

Ontwikkelaars van het XDA Forum hebben de broncode van de nieuwe Android versie doorgespit. Hierin vonden ze aanwijzingen voor een nieuwe hardwareknop die door Android standaard wordt ondersteund. De knop start de virtuele assistent Google Assistant.

Samsung deed afgelopen jaar hetzelfde met haar Galaxy S8 en Galaxy Note 8 smartphones. Ook daar kwam een fysieke knop op te zitten. Maar dan om haar Bixby assistent te starten. Een knop die met een latere software update ook uitgeschakeld kon worden. Niet iedere gebruiker bleek helemaal happy met de mogelijkheid.

Hoe Google de nieuwe knop in de Pixel 3 gaat toepassen is nog onbekend. Eveneens onbekend is of Android smartphone fabrikanten nu ook knoppen voor Google Assistant gaan toevoegen. Gezien, op Samsung na, vrijwel ieder merk vertrouwd op Google Assistant, zou dat wel logisch zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.