Sound United (.o.a. Denon) koopt Classé Audio

Nu Samsung het grote Harman heeft overgenomen, lijkt Sound United een steeds groter front te gaan vormen tegen de vele audiomerken van Samsung. De nieuwste overname van Sound United is Classé Audio.

Sound United is voortgekomen uit Polk Audio, met onder haar vleugels Definitive Technology. In het eerste kwartaal van 2017 kocht het bedrijf de D+M Group. In die bedrijvengroep zaten de merken Denon, Marantz, Heos en Boston Acoustics.

Wat al die merken gemeen hebben, is een sterke focus op high-end consumer audio. Hoofdtelefoons en speakers in het midden en hoge segment. De overname van Classé Audio is een bijzondere. Classé Audio richt zich namelijk echt op hoogwaardige bioscoop en muziekcomponenten. Met de overname vergroot de slagkracht van Classé Audio.

Classé Audio bouwde haar eerste versterkers in 1980. In 2001 werd Classé Audio overgenomen door het bekende Bowers & Wilkins.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.