OnePlus 6 verschijnt pas in juni

OnePlus 5T Sandstone White

2017 was een lekker jaar voor OnePlus. De omzet was top en het bedrijf explodeerde bijna in omvang. Nouja, in Europa in ieder geval. De strategie lijkt te werken, dus wat gaat 2018 doen?

Gaan we een nieuwe release vroeg in het jaar zien? Zeker niet. OnePlus is een prijsvechter. De OnePlus 5 en de OnePlus 5T draaiden op de Qualcomm Snapdragon 835 chipset. Qualcomm heeft begin dit jaar de Qualcomm Snapdragon 845 aangekondigd, de opvolger.

OnePlus CEO Pete Lau heeft in een toespraak laten weten dat deze Qualcomm Snapdragon 845 in de OnePlus 6 zal zitten. Dezelfde chipset zal ook in de Amerikaanse versies van de Samsung Galaxy S9 / Note 9 zitten, de nieuwe Sony Xperia, de nieuwe LG V40 etc. Met andere woorden, alle gevestigde merken zullen de komende maanden hun best doen de wereldvoorraden van deze chipsets op te kopen.

Het gevolg van de schaarste die hierin ontstaat heeft een heel nadelig effect; de kostprijs schiet omhoog. OnePlus en vele andere prijsvechters wachten dus rustig af tot de prijs zakt. Traditioneel is dit zo rond de zomer. Pete Lau liet dan ook weten dat we de OnePlus 6 in juni mogen verwachten.

Komt OnePlus nog met een tweede toestel in 2018? Dat hangt er helemaal van af hoe de ontwikkelingen zijn. Ten opzichte van de OnePlus 5 kreeg de OnePlus 5T een belangrijke design update en gezichtsherkenning mee. Reden genoeg voor een grote groep om opnieuw te upgraden.

Onlangs introduceerde OnePlus nog een sandstone white editie van de OnePlus 5T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.