GadgetGear.nl

LG patenteert opbouwbare tablet / smartphone

LG heeft het patent gekregen op een hybride design. Dit design vormt de brug tussen de smartphone en te tablet. Het ontwerp is ontwikkeld op basis van een opvouwbaar display.

Het patent, ontdekt door GSMinfo, laat een smartphone zien die als een boek opengevouwen kan worden. Normaal zou dit een lelijke dikke rand in het midden opleveren, wat zeer slecht is voor de gebruikservaring. Met de ontwikkeling van opvouwbare displays hoeft dit geen probleem meer te zijn.

Hoewel LG echt moeite moet doen om boven het geweld van landgenoot Samsung uit te komen als het om smartphones gaat, is LG eigenlijk een frontrunner met dit soort displays. In 2014 mochten we al de LG G Flex reviewen. Een Android smartphone, gebouwd op een flexibel display. De kwaliteit van het display was niet al te best, maar het liet het toestel wel toe flexibel te zijn. Het was, zeker voor die tijd, een enorme ontwikkeling. Daarnaast maakt LG oprolbare TV schermen.

Er zijn de afgelopen jaren vele fabrikanten geweest die snel met opvouwbare smartphones zouden komen. Zo ook het Chinese ZTE dat onlangs een werkend model presenteerde. Echter stopte ZTE daar twee normale displays in die naast elkaar bruikbaar waren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.