Test: LG G Flex (LG-D955)

De G Flex was de eerste buigbare smartphone van LG. Een smartphone met een stevige chipset en een aantal bijzondere eigenschappen. De buigbare accu en het buigbare display zijn daarbij de meest opvallende, maar de zelfhelende achterkant mag er ook wezen. Toch wordt dit high-end toestel ook getekend door een flinke tegenvaller; het buigbare display...

Unboxing

In het doosje van de G Flex zit natuurlijk het toestel, maar ook een netstroom lader, een micro-SD kabel en met de QuadBeat 2 een best aardige in-ear headset. Wat mist op de foto is een pin om de simtray te openen. Deze zit normaal wel in de verpakking.

LG-G-Flex-Unboxing

Design

De G Flex is natuurlijk een designer telefoon. Een smartphone die je koopt om extreem op te vallen, of omdat je wil ervaren hoe het is om 'curved' TV te kijken en te gamen.

De G Flex is wat dikker dan je zou hopen, en dat is niet vreemd. Het grote, 6 inch, display en de grote accu zijn van buigbaar materiaal gemaakt. De printplaat is echter niet buigbaar te maken. De behuizing moet dus voldoende speling bieden voor de printplaat om niet te breken. Daarmee is meteen één doelstelling voor de volgende generatie duidelijk. Onderzoeken hoe ook de printplaat buigbaar gemaakt kan worden 😉

LG G Flex

De achterkant van de G Flex is gemaakt van LG's zelfhelende plastic. Het patroon is niet heel opvallend en na twee weken gebruik zie ik nog geen enkele gebruikssporen op de achterkant. Wat mij betreft een plastic dat LG veel meer mag inzetten.

Display

Voor het buigbare display, heeft LG voor een 6 inch poled gekozen. Poled staat voor Plastic oled. Normale oled displays worden op basis van glas gemaakt. Mogelijk is dit ook de reden dat de LG G Flex een relatief lage resolutie heeft. LG heeft gekozen voor 720p (720x1280 pixels). Met 245 pixels per inch kom je op een pixeldichtheid die gelijk ligt met Android smartphones van rond de €300 en dat is jammer.

Toch is dit niet het enige probleem dat het toestel met het display heeft. Het display is namelijk korrelig. Wanneer je de helderheid niet op 100% zet, valt dit op. Vooral tijdens het kijken naar bewegende beelden (scrollen).

LG-G-Flex-Display

Als jet het stof op het display negeert, zie je dat de pixels in het witte vlak niet 'effen' van patroon zijn

Maar hoe is het 'curved' TV kijken op het toestel? Dat is een bijzondere ervaring. Breedbeeld is namelijk een fractie minder breed geworden. In het begin geeft dit een wow-gevoel, maar het went ook wel heel snel en wanneer je dan weer naar een plat scherm kijkt, lijkt de beleving niet echt anders. Het voordeel zit hem meer in gaming. Dat is met de G Flex een beleving met een veel betere ergonomie dan op een regulier display.

Specs

De G Flex is uitgerust met een quad-core 2.26GHz processor, 2GB aan werkgeheugen en een snelle Adreno 330 GPU. In combinatie met de lage resolutie van het display, levert dit een enorme krachtpatser op. De beleving van alles wat je doet is supersnel en games laten de mooiste details zien (voor zover er pixels beschikbaar zijn). Qua rekenkracht staat de G Flex in de meeste benchmarks nog steeds enorm hoog.

Op de G Flex krijg je ook 32GB aan opslagruimte. Een Micro-SD slot ontbreekt echter. Wanneer je films en series gaat kijken op het curved display, merk je al snel dat de standaard opslagruimte een beknellende ervaring voor je zal worden. Een bijzonder gemis.

Android

LG installeert standaard Android 4.2.2 op de G Flex. Hoewel de specs van het toestel erg sterk zijn, is er vooralsnog geen teken van Android 4.4 waardoor het toestel niet samenwerkt met vele bluetooth 4.0 gadgets. Een groot gemis in zo'n topper.

LG gooit ook haar eigen laag over Android heen, maar gelukkig ligt deze erg dicht aan de standaard Android ervaring. Ook de hoeveelheid bloatware die de geringe opslagruimte inneemt is bij de G Flex gelukkig niet al te groot. Een fijn idee.

Bediening

LG heeft, net als bij de LG G2, de bediening van de smartphone op de achterkant geplaatst. De standby en volumeknoppen zitten strak onder de camera.

LG-G-Flex-Bediening

Camera

Je kunt de camera met de camera knop op het scherm bedienen, maar ook met de volumeknop omlaag. Een slim idee, maar dan moet ik met mijn vinger voor de lens fotograferen. In de praktijk heb ik dan ook vooral gebruik gemaakt van de knop op het display.

De camera kent vele creatieve modus die je helpen om leuke plaatjes te schieten. Bij tegenlicht loopt de camera echter tegen forse problemen aan. De LG G2 had hier duidelijk minder problemen.

Conclusie

Er is maar één echte reden om de LG G Flex te kopen. Je wilt opvallen met het gebogen display. Oké, of je wenst een rekenmonster. Echt veel meer redenen kan ik echter niet verzinnen. In vergelijking tot de G2, heeft LG in het design vele vreemde keuzes gemaakt. Wanneer LG er dan een adviesprijs aan hangt van €749, is het de vraag of een flagship als de LG G2 niet veel meer te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel rekenkracht
  • Een Curved TV in je broekzak
  • Heerlijk tijdens het gamen

THE BAD

  • Lage resolutie
  • Veel saturatie op het display
  • Weinig indrukwekkende camera
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram