Je kunt nu praten tegen Alexa op jouw smartphone

Met de internationale uitrol van Alexa rond de jaarwisseling zette Amazon een grote stap. Haar virtuele assistent werd in de belangrijkste landen beschikbaar. Nu volgt stap 2, de beschikbaarheid van Alexa op alle smartphones.

Amazon is deze week met de uitrol van haar nieuwste Alexa app gestart. Met de app heeft iedereen de slimme speaker op zak. Ook al heb je geen enkele Echo speaker in huis, je kunt het Amazon Alexa platform gewoon gebruiken om andere smart home apparaten aan te sturen. Gewoon door de app te openen.

Met deze uitrol komen de Alexa skills dus echt voor iedereen beschikbaar. Daarmee neemt het bedrijf opnieuw een grote sprong om concurrent Google voor te zijn. De Google Assistant doet namelijk hetzelfde, maar alleen op een selecte groep smartphones. Bovendien werkt Google Assistant alleen in landen waar de dienst gelokaliseerd wordt aangeboden. Niet in Nederland dus.

Amazon trekt zich niets van lokalisatie aan. Die gaat er gewoon vanuit dat wij Nederlanders geen moeite hebben om voorlopig in het Engels met Alexa te flirten.

De uitrol zo na de CES is niet heel vreemd. Zo leerden we tijdens de CES dat Alexa nu overal geïntegreerd kan worden. Hoofdtelefoons, brillen etc.

Amazon is begonnen met de uitrol. Wanneer je jouw Alexa app voor iOS of Android kunt updaten, komt deze functionaliteit beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.