Binnenkort hoor je een nieuw stemmetje in je hoofd, als het aan internetgigant Amazon ligt tenminste. Amazon laat verschillende fabrikanten van personal audio haar Alexa stem assistent integreren.

Als het aan Amazon ligt zal Alexa toegankelijk zijn in hoofdtelefoons en smartwatches. Dit terwijl we eerder vandaag al zagen hoe Vuzix haar Blade AR bril al van Alexa voorzag. Speciaal voor fabrikanten heeft Amazon een ‘Alexa Mobile Accessory Kit’ uitgebracht waarmee de integratie mogelijk is.

Feitelijk is het gewoon een bluetooth protocol dat via een verbinding met jouw smartphone werkt. Alexa heeft immers verbinding met de cloud nodig om jouw gebrabbel te vertalen naar commando’s en feedback. In hoeverre er speciale microfoons nodig zijn is nog onbekend.

Amazon geeft aan dat Bose, Jabra, iHome en Beyerdynamic met de nieuwe technologie aan de slag gaan. Met name de rol van Beyerdynamic is interessant. Dit is van oorsprong echt een klassiek audiomerk, maar sinds de IFA van 2017 lijkt het merk zich vol op IT te hebben gestort waardoor ze opvallende producten weten te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.