Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei introduceert de P Smart Android smartphone

We zijn in Amsterdam voor Huawei’s nieuwste Android 8 smartphone lancering; de Huawei P Smart. Het toestel valt in de P series, maar richt zich meteen al op de jonge content creators. Het is de opvolger van de succesvolle Huawei P8 Lite 2017.

Hoewel verschillende kanalen wereldwijd dachten dat de Huawei P Smart dé opvolger voor de P10 zou worden, richt Huawei zich met deze Android smartphone op het middensegment. Het toestel wordt geïntroduceerd voor slechts €259.

Het toestel draait op de Huawei HiSilicon 659 chipset. Een chipset met een hele nette octa-core processor waarvan vier kernen draaien op 2.36GHz en vier op 1.7GHz. Het toestel krijgt ook een nette 3GB aan werkgeheugen mee en 32GB opslagruimte. Huawei plaatst nog wel een micro-USB aansluiting op het toestel, maar dat is niet heel spannend. De chipset werkt nog met USB 2.0. Afhankelijk van waar je het toestel koopt krijg je dual- of sinigle SIM.

Toch zou de prijs voor dit toestel best weleens zeer competitief kunnen zijn. Op zijn minst op het gebied van design. De Huawei P Smart krijgt van Huawei een 5,65 inch FullView IPS display mee. Dat wil betekenen dat het een 18:9 beeldverhouding heeft. Hierdoor kun je goed splitscreen werken omdat je twee apps als perfecte blokken op het scherm van de Huawei P Smart Android smartphone kunt plaatsen. Huawei heeft hiervoor speciale aanpassingen gemaakt in haar EMUI software. Niet alle software zal met splitscreen overweg kunnen, maar Huawei zegt de belangrijkste apps wel te kunnen schakelen.

Een ander sterk punt in het ontwerp van de Huawei P Smart zal de dunne rand aan de zijkant zijn. Het display ligt namelijk zeer dicht op de rand. Daarnaast zijn de randen onder en boven erg smal. Hier wordt het design van de Huawei Mate 10 Pro overgenomen.

De 13+2 megapixel camera is heel belangrijk in deze release. De Huawei P Smart is één van de weinige smartphones in dit segment die al meteen een dubbele camera aan boord heeft. Huawei heeft er wel voor gekozen om dit geen Leica camera te maken. Wel zit er iets bijzonders in. Het bokeh effect (onscherpe achtergronden) wordt normaal met software gemaakt. Deze camera doet dat optisch wat een beter resultaat moet opleveren. We zijn heel benieuwd.

Ook is de selfie camera met 8 megapixels ook erg netjes. Wel krijg je weer een vierde generatie vingerafdruksensor en dat is wel weer heel netjes.

Hoe dan ook, de Huawei P Smart is een lekker opwarmertje voor het Mobile World Congress (MWC). Daar zal zeer waarschijnlijk het nieuwe vlaggenschip in de P serie klaarliggen.

Beschikbaarheid

De Huawei P Smart ligt vanaf 1 februari in de winkel voor €259. Huawei verkoopt in Nederland vooral de zwarte en gouden versies. De blauwe versie zal in een beperkt aantal shops ook te koop zijn.

Huawei P Smart kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.