Niet dat het blokdesign begon te vervelen, maar met de Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2 laat Sony zien eindelijk weer te durven experimenteren. Hoe dan ook, het nieuwe design is opvallend.

Hoewel Sony in 2015 bijna een Innovator Award wist te scoren door de vingerafdrukscanner aan de zijkant te plaatsen, gaat het Japanse merk nu toch de massa volgen. De scanner gaat naar de achterkant van de Android smartphone.

Sony Xperia XA2

Het basismodel in deze nieuwe serie wordt de Sony Xperia XA2. Deze Android smartphone is uitgerust met een 23 megapixel ½.3” Exmor RS beeldsensor. Deze heeft een ISO bereik tot 12.800. Daarnaast krijg je een 8 megapixel selfie camera. Filmen kan in 4K en op 720p kun je slow-motion filmen met 120 beelden per seconde.

Sony richt zich met de Sony Xperia XA2 nog niet op de hi-end markt. Dat zien we terug in de Qualcomm Snapdragon 630 chipset waar de smartphone op is gebouwd. Met deze chipset kun je gebruik maken van Quick-Charge laders. In het persbericht laat Sony weten dat je daar wel zelf een Quick-Charge lader voor moet kopen. Mogelijk levert Sony deze niet mee om de prijs van het toestel aantrekkelijk te houden. De Sony Xperia XA2 gaat €349 kosten.

Sony Xperia XA2 Ultra

De Sony Xperia XA2 Ultra is het model voor phablet liefhebbers. Deze smartphone is ook duidelijk het topmodel van de twee met een 23 megapixel camera achter. Voor krijg je echter een dubbele 8 megapixel camera. De functie legt het persbericht niet uit, maar dit zou voor gezichtsherkenning kunnen zijn. De selfie camera is volgens het persbericht optisch gestabiliseerd. De camera achter niet en dat is een gemis voor het merk.

Het display van de Sony Xperia XA2 Ultra meet 6 inch en heeft een Full HD resolutie. Met 3.580mAh is de Sony Xperia XA2 Ultra de Sony Xperia smartphone met de grootste accucapaciteit ooit. Het toestel krijgt een prijskaartje van €429 mee en is vanaf maart verkrijgbaar.

Sony Xperia L2

Opvallend ook is de Sony Xperia L2 die gelijktijdig is gepresenteerd op de CES. Dit lijkt de nieuwe prijsvechter voor Sony te worden. Achter krijg je een 13 megapixel camera en voor nog eens 8 megapixels. Ook hier zit een vingerafrukscanner aan de achterkant. Het toestel ligt eind deze maand al in de winkel voor €249. Sony heeft geen afbeelding van de Xperia L2 vrijgegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.