Hyundai’s Active Shift Control maakt hybride auto’s zuiniger

Bij Hyundai hebben ze een nieuw stukje schakeltechnologie ontwikkeld. Met de nieuwe Active Shift Control technologie verwacht Hyundai haar hybride auto’s een stuk zuiniger te kunnen maken.

Met Active Shift Control (ASC) wordt 500 keer per seconde naar het beste schakelmoment gezocht. Hierdoor kunnen hybrides sneller opschakelen. Bestuurders krijgen dan een snellere acceleratie, maar ook qua slijtage zou dit voordelen met zich meebrengen.

De nieuwe ASC technologie komt in de Hybrid Control Unit van Hyundai. Deze lijnt de rotatiesnelheid van de elektromotor en de transmissie uit. Hierdoor worden schakeltijden met zo’n 30% verkort.

De nieuwe schakeltechnologie zal debuteren in de Hyundai Sonata Hybrid. Later zak Hyundai de technologie ook in andere Hybride voertuigen toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram