Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Sodastream Crystal Black met 4 sterren.

The Good
  • Mooie keukenapparaat
  • Leuk om zelf bruiswater te maken
  • Je drinkt veel meer water
  • Geen zware boodschappen meer
  • CO2 Cilinders zijn na te vullen
The Bad
  • Navulproces is relatief kostbaar en onhandig

Sodastream Crystal Black kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Water drinken is goed voor je, dat weet iedereen. Maar het is de meest saaie drank die er is… Qua smaak, qua serveerwijze, het is gewoon water. Sodastream maakt van jouw glas water met een enkele druk op de knop een bruisfestijn. Lees hier de review van de Sodastream Crystal.

Sodastream

De Sodastream is even kort door de bocht gezegd een apparaat zonder batterijen of elektra, dat een mooi gestylde houder is voor een CO2 cilinder die bubbels in je kraanwater spuit en een karafhouder. Je vult een glazen karaf (van Sodastream zel) met kraanwater. Plaatst het in de houder en drukt een aantal keer (naar keuze) op de knop. Hiermee spuit je de (onschadelijke) bubbels door je water en heb je binnen een paar seconden fris, sprankelend bruiswater gemaakt van je eigen platte watertje.

Unboxing

Bijgeleverd bij de Sodatream Crystal vind je één CO2 cilinder, twee glazen karaffen, twee schroefdoppen. Daarnaast ook de papierwinkel bestaande uit instructieboekjes, aanwijzingen en garantiepapieren.

Product van het jaar 2017

Verkozen tot product van het jaar 2017! Dat is een lekkere binnenkomer. Maar toch denken veel mensen, waarom zou ik ten eerste bruiswater drinken én ten tweede niet gewoon een fles in de winkel halen.

Waarom Sodastream Crystal

Laten we beginnen met één. Iedereen wil na de kerstdagen, na het uitbuiken, weer even pas op de plaats en op de kleintjes letten. Dan heb ik het niet over de euro’s, maar over de calorieën. Iedere dag frisdrink is gewoon een killer. Een silent killer, want je hebt niet het idee dat je jezelf vol zit te proppen met suikers.

Iedereen die zou willen afvallen, moet beginnen met het laten staan van frisdrank. Al is het door de weeks. Het beste wat je dan kunt drinken is water. Saai! Water drink je even snel, als je erge dorst hebt. Of tijdens het sporten. Maar verruil je een glas water door een glas bruiswater, dan heb je opeens een frisdrankervaring. Je drinkt het anders, door de prik, doet er iets langer mee en het geeft meer een voldaan gevoel. Echt een aanrader voor iedereen die frisdranken wilt laten staan, met bruiswater is het zeer gemakkelijk! En dan nog een detail. Als jij een fles/karaf bruiswater hebt gemaakt, dan neem je de fles mee. Je kunt er ook de bijgeleverde dop opdraaien en wegzetten, maar in de praktijk neem je de fles mee. Die zet je op tafel en die drink je leeg. Dat betekent dat je minimaal één karaf per Sodastream gebruik drinkt. Als je de enige bent die bruiswater drinkt natuurlijk, maar het komt er in de praktijk op neer dat er veel en veel meer water wordt gedronken.

Goed, punt twee. Waarom dan niet gewoon een flesje fris uit de super? Het scheelt handen vol met klauwen, in vergelijking met de Sodastream. Ja, dat klopt. Maar denk je eens in dat je het apparaat hebt staan in je keuken. Iedere keer, bij het avondeten, tv kijken, pauze op het werk, je loopt even naar de Sodastream, vult een kan met kraanwater. Je plaatst het in de machine en drukt een keer of vijf op de knop (voor een stevige bubbel) en pats: een glas gezonde frisdrank.

Ik lust geen bruiswater

Ten eerste moet je je niet zo aanstellen. Beetje wennen en daarna is het heerlijk verfrissend. Maar als je het dan echt niet lekker vindt, dan heeft Sodastream flessen siroop beschikbaar in allerlei smaken. Cola, Sinaasappel, Lemon, noem het maar op. Deze siroop is de gezondere variant van die je vroeger dronk en maakt jouw bruiswater nog aantrekkelijker met een smaakje. Ik drink ze persoonlijk niet, wel getest, maar ik lust graag bruiswater naturel.

Correctie

Ow! Een foutje moet ik nog corrigeren. In de unboxing video die je uiteraard hebt gelezen, geabonneerd en een duimpje omhoog hebt gegeven (please 🙂 ) zie je mij de siroop toevoegen voordat ik bruis. Dat moet je dus niet doen, anders komt er iedere keer siroop omhoog in je apparaat. Ook houd ik de Sodastream knop een aantal seconde ingedrukt. Ook niet handig, dan overstroomt het. Je moet voor de lekkerste bruis vijf keer achter elkaar met één seconde pauze drukken. Je hoort per druk een zoemend geluidje en als dat weg is kun je weer drukken.

Als je een Sodastream hebt staan, dan pak je veel en veel gemakkelijker een glas bruiswater dan dat je iedere keer een fles moet kopen. Een fles is binnen een paar glazen leeg; kraanwater niet! Je laat dus veel sneller andere frisdranken staan omdat het gewoon zo gemakkelijk én ook wel leuk is om te doen. Vooral als je visite hebt. Tis toch een stoere keukengadget!

60 liter per CO2 cilinder?

Nou, genoeg propaganda, maar ik ben oprecht enthousiast. Oke, er zijn ook wel wat nadelen. Je gaspatronen (klinkt heftig), de navul cilinders die moet je na 60 liter aan drank vervangen. Dat zijn 240 glazen bruiswater. Dat is natuurlijk niet heel veel. In de praktijk ben ik gekomen op 45 flessen vol met water. 45 liter? Nee, niet helemaal je mag namelijk vullen tot het tekentje op de fles dat betekent dat er minder dan een liter in een karafje gaat. Dat is even minder. En dan is die leeg, wat doen we dan?

Sodastream Cilinder leeg

Sodastream heeft iets slims bedacht. Je koopt eerst twee stuks cilinders. Bij een apparaat zit één CO2 cilinder, dus je moet er één extra kopen. Die kost € 24,99 waarbij je een gratis karaf/fles krijgt. Dat is duur! Ja, maar dat is niet alles. Een extra cilinder kopen doe je maar één keer. Dan kun je bij verkooppunten je lege cilinders inruilen, voor nieuwe. Je betaalt dus niet meer de prijs voor een nieuwe cilinder, enkel de gasprijs. (Een lege CO2 cilinder kan je omruilen voor € 11,99) Bekende verkooppunten zijn Cookinglife, Bol.com, Meesterslijpers en Blokker.

Via een SodaStream verkooppunt; belangrijk is dan dat je de lege cilinder meeneemt en ter plekke omruilt voor een volle. Je betaalt enkel de gasprijs. Omdat het om een omruilsysteem gaat liggen de cilinders niet in de winkel. Je kunt het beste met je lege cilinder naar de infobalie of kassa van het verkooppunt gaan.

Het kan ook via de website. Je dient dan eerst gas te bestellen via de site. De bestelling wordt binnen 7 tot 10 werkdagen geleverd. In de doos van jouw bestelling zit altijd een retouretiket voor het retourneren van de lege cilinder(s) in je bezit.

Zelf mousserende wijn maken 🙂

Het is er niet voor bedoeld en het zal vast niet goed zijn voor je machine, maar ik moest er toch eventjes aan denken. Wat nu als je een wit wijntje pakt en dit in je Sodastream fles giet. Even drukken en bam! Een mousserende bubbelwijn voor oud en nieuw 😉

Conclusie

De Sodastream Crystal is geweldig. Fantastisch eigenlijk. Het is gemakkelijk, staat echt prachtig in je keuken. En je gaat echt veel meer water drinken. Dit product is met recht product van het jaar 2017, tot… Tot het moment dat jouw CO2 cilinder leeg is. Het bestellen en retoursturen kan allemaal, maar is niet super gemakkelijk omdat je via de Sodastream website zelf 7 tot 10 werkdagen moet wachten op je nieuwe. Zelf heb je twee stuks, dus je kunt het plannen. Oke, je hoeft enkel de gasprijs te betalen? 11,99 voor een volle fles is ook niet erg goedkoop, zeker niet als je er direct twee moet afnemen.

Als Sodastream écht wil doorbreken en behouden bij ieder huishouden, dan moet die prijs echt omlaag naar een servicegericht en kostendekkend verhaal. Dus naar een euro of 2 zonder verzendkosten. Dan kom je natuurlijk alsnog op 8,50 maar als hier dan twee nieuwe flessen inzitten dan is het de moeite waard.

 

Sodastream Crystal Black kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.