Kies je voor een abonnement met toestel of sim-only? Hoeveel MB’s moet je nemen? Het kiezen van een mobiel abonnement is niet gemakkelijk, we kennen veel verschillende mobiele telefoonabonnementen bij een behoorlijk groot aantal providers.

Hoe zit het nou precies in elkaar? Wat zijn de verschillen tussen telefoonabonnementen met of zonder toestel? Waar moet je precies opletten?

Mobiele telefoonabonnementen

Met telefoonabonnementen bel, sms of internet je in het algemeen veel voordeliger, mits je natuurlijk wel het juiste abonnement hebt dat bij je past. Bij een abonnement kun je een toestel nemen of kiezen voor een sim-only, wat betekent je krijgt de simkaart om gebruik te maken van het netwerk van de provider, maar je dient wel zelf in het bezit te zijn van een goed werkend mobieltoestel. Wil je een abonnement met toestel, dan betaal je eenmalig voor het toestel of een vast bedrag per maand.

Tip 1: als je goed op onderzoek gaat, dan kun je echt besparen met een toestel in combinatie met een abonnement. Het is wat zoekwerk, maar levert je wel een mooie voordelige nieuwe telefoon op en het juiste telefoonabonnement.

Tip 2: als je ervoor kiest om het toestel in termijnen te betalen. Sinds mei 2017 geldt een telefoon op afbetaling als een lening. Is het toestel 250 euro of hoger, dan wordt het bedrag als lening geregistreerd bij het BKR. Zo een registratie kan als gevolg hebben dat je een lagere hypotheek bedrag kunt lenen. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat je toestel bijdrage per maand maximaal 10 euro per maand is, bij een tweejarig abonnement of maximaal 20 euro per maand is, bij een eenjarig abonnement. En daarbij heb je natuurlijk ook altijd de optie om het toestel in één keer te betalen of je betaald iets meer voor het toestel, zodat het restbedrag van het toestel onder de maximale toestelbijdrage blijft.

Hoe kies je het voordeligste telefoonabonnement?

Ten eerste moet je weten of je veel of weinig belt, sms’t of internet. Als je het niet zeker weet, check dan gemakkelijk in je mobiel je verbruiksstatus. Zo kun je snel achterhalen hoeveel je gebruikt per maand en daar dus je abonnement op afstemmen. Tegenwoordig maken mensen ook veel gebruik van WiFi, het is dan aan te raden om een grote databundel in je abonnement op te nemen. Check ook even de verschillen tussen de providers als bijvoorbeeld bellen buiten de bundel en of de belminuten worden afgerond op hele minuten. Ook kan het zo zijn als je databundel op is, dat je internetsnelheid dan naar beneden gaat of dat de provider per MB de kosten in rekening gaat brengen. Gelukkig zijn er nu ook veel providers die telefoonabonnementen aanbieden waar je onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten en dus ook niet buiten je bundel kunt gaan.

Zoals je ziet het is zeker de moeite waard om je even goed te verdiepen in welk abonnement het beste bij jou past. Dit kan je uiteindelijk veel geld opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.