GadgetGear.nl

De openbare laadpaal sloopt het elektrisch rijden

Er lijken vele voordelen te zitten aan volledig elektrisch rijden. Zo zijn er belastingmaatregelen waar je voordeel uit behaalt, maar stroom is als brandstof ook een stuk goedkoper. Tenzij… je niet thuis gaat laden.

De ANWB heeft een onderzoek gedaan naar de prijs van elektrisch rijden. Dit op basis van 4 jaar rijden met 15.000 kilometer per jaar. Daarbij werd de prijs van elektrisch rijden vergeleken met het rijden op benzine. Daarbij blijkt dat de prijs voor de elektrische kilometer zo’n 10% hoger ligt dan per kilometer op benzine. De grote boosdoener in het onderzoek is de elektrische laadpaal. De kosten om onderweg op te laden zijn de laatste jaren exponentieel gestegen.

Nu lijkt de ANWB alleen te hebben gekeken naar kosten per kilometer. Elektrische rijders hebben in een aantal gevallen ook een belastingvoordeel. Daarnaast is er minder slijtage aan onderdelen waardoor onderhoud goedkoper zou kunnen uitvallen. Wil je echt voordeel behalen, moet je dus zorgen dat je over een eigen laadpaal beschikt.

Reageren