GadgetGear.nl

De openbare laadpaal sloopt het elektrisch rijden

Er lijken vele voordelen te zitten aan volledig elektrisch rijden. Zo zijn er belastingmaatregelen waar je voordeel uit behaalt, maar stroom is als brandstof ook een stuk goedkoper. Tenzij… je niet thuis gaat laden.

De ANWB heeft een onderzoek gedaan naar de prijs van elektrisch rijden. Dit op basis van 4 jaar rijden met 15.000 kilometer per jaar. Daarbij werd de prijs van elektrisch rijden vergeleken met het rijden op benzine. Daarbij blijkt dat de prijs voor de elektrische kilometer zo’n 10% hoger ligt dan per kilometer op benzine. De grote boosdoener in het onderzoek is de elektrische laadpaal. De kosten om onderweg op te laden zijn de laatste jaren exponentieel gestegen.

Nu lijkt de ANWB alleen te hebben gekeken naar kosten per kilometer. Elektrische rijders hebben in een aantal gevallen ook een belastingvoordeel. Daarnaast is er minder slijtage aan onderdelen waardoor onderhoud goedkoper zou kunnen uitvallen. Wil je echt voordeel behalen, moet je dus zorgen dat je over een eigen laadpaal beschikt.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten