OnePlus 5 krijgt update naar Android 8 en Face Unlock

Gebruikers van de OnePlus 5 mogen binnenkort een update naar Android 8 verwachten. Met die update komt een groot aantal nieuwe features naar het toestel. Bovendien komt face unlock eraan, wat op de OnePlus 5T al aanwezig is.

In Duitsland en Canada is OnePlus al gestart met een grootste uitrol van de nieuwe versie van OxygenOS 5. Die update bevat ook meteen alle Android veiligheidsupdates van december.

OxygenOS bevat naast Android 8 ook een nieuwe camera app die een betere fotokwaliteit moet opleveren op basis van de OnePlus 5 hardware. Ook het accugebruik is verbeterd (mede door Android 8) en zijn er verbeteringen voor de WiFi ondersteuning.

Face Unlock zit nog niet in deze update, maar zal vlot volgen. Wel is het zo dat de camera geen diepte kan meten, dus face unlock is daardoor minder veilig dan op smartphones met een dubbele frontcamera die dit wel kunnen.

Met de update komen de OnePlus 5 en de OnePlus 5 JCC+ qua software voor te liggen op de OnePlus 5T die in november op de markt kwam. Dat toestel beschikt al over Face Unlock. De OnePlus 5T krijgt in 2018 een update naar Android 8.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.