GadgetGear.nl
Logo Intertoys

Intertoys in Britse handen

Grote kans dat je dit seizoen jouw techtoys hebt gezocht bij de Intertoys of een nog niet omgebouwde Bart Smit / ToysXL. ’s Lands grootste speelgoedketen is door de Blokker verkocht en komt nu in Britse handen.

Intertoys valt in handen van een Britse investeerder die vaker ketens opkoopt en herstructureerd. Zo hoopt de investeerder de waarde van de ketens te vergroten. Wat dit voor de winkels in Nederland gaat betekenen is nog onbekend.

In 2016 begon Blokker al met het ombouwen van Bart Smit en ToysXL vestigingen naar Intertoys en sloot het vestigingen die vlak bij elkaar lagen. Op die manier hoopte Blokker minder kosten te hebben aan het onderhouden van haar speelgoedtak. De kostenbesparing was onvoldoende om Blokker de ruimte te geven de keten aan te houden.

De speelgoedketen kent momenteel zo’n 500 vestigingen in Nederland. Daarvan zijn er zo’n 400 in eigen bezit terwijl de overige 100 in handen van franchisenemers zijn. Het personeelsbestand dat over gaat naar de investeerders bestaat uit 4.000 werknemers. Na Leen Bakker is dit de tweede formule die Blokker weet te verkopen. Xenos en Big Bazaar staan nog te koop.

Reageren