Het lijkt erop dat Apple weer een mooi stuk technologie gaat aanschaffen om haar aanwezigheid in de muzieksector te versterken. Apple lijkt in de markt te zijn om muziekherkenner Shazam te kopen.

Met deze aankoop zou Apple haar iTunes dienst interessanter kunnen maken. Via Shazam kunnen gebruikers hun playlists aanpassen danwel nieuwe muziek aanschaffen. Een belangrijk marketinginstrument dus.

Shazam waardeert haarzelf op $1 miljard. In de markt wordt de daadwerkelijke waarde geschat rond de $400 miljoen, 40% van wat Shazam denkt. Shazam heeft het laatste boekjaar afgesloten met een omzet van 54 miljoen. Apple heeft enorme financiële reserves die het goed voor de overname zou kunnen gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.