Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon’s Alexa eindelijk bruikbaar in Nederland

Amazon slaat een belangrijke slag in de strijd om de populairste spraak assistent. Niet alleen zijn we tot nu toe enorm onder de indruk van de brede ondersteuning van apparaten, vanaf vandaag kunnen de Alexa speakers ook in Nederland gebruikt worden, al moet je hem wel in het Engels gebruiken en nog in het buitenland kopen…

De introductie van Amazon Alexa in Nederland valt samen met de lancering van de Amazon Prime Music dienst in ons land. Prime Music is een directe concurrent voor het Zweedse Spotify en de tweede content dienst van Amazon. Amazon introduceerde eerder als Prime Video in Nederland, wat het antwoord is op het eveneens Amerikaanse Netflix.

Amazon Echo Speaker kopen

In Nederland zijn er enkele webshops die geïmporteerde speakers verkopen. Het handigste is het om Duitse speakers te kopen. Let wel, de speakers zijn hier duurder dan wanneer je naar een grote elektronicawinkel in Duitsland zou gaan. Woon je in de buurt van de grens, is het de moeite waard om gewoon even Duitsland in te rijden.

Gezien Amazon Alexa nu al te downloaden is in Nederland, verwachten we dat de speakers ook snel zullen volgen. Alternatief is om Alexa ondersteunende speakers te kopen. Het gros werkt met een knop waarmee Alexa in de luisterstand gaat over een traditionele microfoon. Niet heel tof. De nieuwe Sonos One is de grote uitzondering. Die speaker bevat al de Far Field technologie die voor Alexa nodig is.

Let op, koop bij voorkeur geen eerste generatie Echo speaker. Het geluid is niet heel erg goed. Daarom worden ze massaal gedumpt op Marktplaats en eBay.

Ik heb Alexa al met een Amerikaanse account, wat nu?

Log met de smartphone in op de Alexa app en ga naar je speakers. Er is een optie deregister, gebruik die om jouw Amerikaanse account als eigenaar te verwijderen. Log in op jouw Amazon US account en verwijder daar jouw Nederlandse telefoonnummer.

Nu installeer je de Amazon Alexa app opnieuw via Google Play of iTunes. Je registreert opnieuw jouw nummer. Je voert een WiFi reset uit door de actie knop (de witte punt) iets meer dan vijf seconden in te drukken. Daarna kun je jouw speakers als nieuw installeren. Let op; je moet wel echt alles opnieuw connecten.

Zo krijg je Spotify Connect werkend met jouw Amazon Alexa.

Amazon’s Alexa kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

7 reacties

  1. ik heb er 1 in duitsland gekocht en de nederlandse app en register maar hue werkt niet goed en nest vind hij niet en spotify is licht grijs en kan ik niet aanklikken.
    weet iemand hoe ik dit kan oplossen ?

    1. Koen, Het werkt goed, maar voor Hue moet je alle alle devices laten scannen. Voor spotify moet je in de App inloggen in met je abbonnementje. Dus het voorbereiden vraagt even tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.