Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

FAQ: Zo krijg je Spotify Connect werkend op Amazon Alexa

Fijn dat we eindelijk Amazon’s Alexa in Nederland kunnen gebruiken. Of je nou een echte Echo speaker hebt of een Sonos One, eindelijk kunnen we los. Nouja…. Behalve als we muziek willen luisteren met Spotify Connect…

Het probleem

Ook al is Alexa officieel beschikbaar in jouw land, je zal zien dat Spotify niet te activeren is. Om het probleem te begrijpen, is het handig het account systeem van Amazon te kennen.

Twee Amazon accounts voor de prijs van één

Heb je een Amazon account, heb je eigenlijk twee accounts. Je hebt één account voor al je bestellingen. Daarmee kun je op iedere Amazon site en dienst inloggen.

De tweede account is een soort van content account. Die weet waar je woont en waar je recht op hebt. Staat die op Nederlands, krijg je de Nederlandse boekenwinkel met de Nederlandse prijzen. Staat die op de VS, krijg je Amerikaanse boeken met Amerikaanse prijzen. En laat Amazon nou alleen Spotify ondersteunen in de VS, het VK en Duitsland…

De oplossing voor Spotify Connect op Alexa

De oplossing is dus simpel. Hoewel jouw koopaccount gewoon lekker Nederlands is, moeten we het content deel van jouw account overzetten naar de VS, het VK of Duitsland. Daar activeer je Spotify en daarna kun je jouw account weer gewoon terugzetten naar Nederland. Spotify Connect blijft dan werken.

Zo doe je het

We gaan voor dit voorbeeld naar Amazon.com. Wanneer je bent ingelogd, kies je in het dropdown menu voor ‘Your Content and Devices’.

Daar tik je op de ‘settings’ tab en vervolgens op ‘Country Settings’. Dit staat nu waarschijnlijk op Netherlands. Google een willekeurig adres in Duitsland, het VK of in de VS en sla dit op.

Nu herstart je de Amazon Alexa App. Je ziet dat je nu Spotify kunt aanzetten. Alexa kan nu dus met Spotify werken.

Vergeet niet jouw content account terug te zetten naar het land van jouw voorkeur. Nu Spotify actief is, maakt dit niet meer uit.

3 reacties

  1. Aardig om te vermelden: Zodra je de instelling op Duitsland zet zijn all instellingen duits. Ook als je de taal weer terug zet op nederlands zullen een hoop zaken in de Alexa app op Duits ingesteld zijn.

    Is er ook een mogelijkheid om dit weer om te zetten naar Nederlands of Engels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.