GadgetGear.nl

Review: Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53 Lunar Blue


Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53 Lunar Blue met 4.5 sterren.

The Good
 • Prachtig design
 • Oplaadglas
 • Reis USB etui
 • Micro Chipherkenning opzetborstels
 • App begeleiding

The Bad
 • Prijskaartje

Wat is hij prachtig! Wat een design, futuristisch, modern, dit is dé tandenborstel van het jaar 2017!  Lees de review van de Philips Sonicare Diamond Clean Smart hier op GadgetGear.nl

Tandenpoetsen, vaak een klusje dat we kunnen wegschrijven bij de ‘moetjes.’ Klopt, want het moet wel degelijk. Goed poetsen, dus lang genoeg, vaak genoeg met voldoende druk dat is the way to go. Het is al langer bewezen dat elektrisch poetsen beter is dan de gewone borstel. Logisch eigenlijk, want je handeling die je met de hand doet, die zijn niet opgewassen tegen de rotaties van je elektrische machine. Dus, elektrisch is het beste. Dat wisten we al. Nu hebben we hier ook nog eens de beste elektrische borstel!

Unboxing

Wat een prachtige verpakking! Dit voelt met recht als een cadeau! In deze schitterende verpakking vinden we:

 • Philips Sonicare DiamondClean Smart
 • Opzetborstel Premium Plaque Defense
 • Opzetborstel Premium Gum Care
 • Opzetborstel Premium White
 • TongueCare+-tongreiniger
 • Oplaadglas
 • Oplaadreisetui met USB, die ook als powerbank dient
 • Antibacteriële tongspray: 60 ml

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

HX9954

De DiamondClean Smart wordt de intelligente tandenborstel genoemd. Dat uit zich in een aantal vernuftigheden. Even kort samengevat bevat de tandenborstel een connectie via Bluetooth met je telefoon, heeft het een locatiesensor en kan het de druk meten die je uitoefent op je tanden.

Daar komt bij dat er een Sonicare App is ontwikkeld waarmee je precies kunt zien op je telefoon waar je en vooral hoe je aan het poetsen bent. Op de app komen we zo even terug. Laten we eerst eens alle bijzonderheden op een rijtje zetten.

Het oplaadglas

Ja, sorry hoor. Maar dit is echt het eerste wat opvalt als je de Sonicare uitpakt. Er zit een glas bij. Nu is dat niet zo schokkend, maar dit glas (gewoon een glas) plaats je op een oplaadframe waardoor je de tandenborstel enkel in het glas hoeft te leggen, zetten of laten glijden en het laad direct je tandenborstel op. Geen nood om precies een oplaad stick of contactje te moeten aanraken. Je hoeft niet te passen en te meten. Nee, het hele glas geleidt de stroom naar je tandenborstel. Dit zonder gevaar voor een schokje, met zowel een natte borstel als een droge. Hoe werkt dat? Geen idee, het grote geheim van Philips denk ik.

Je kunt twee weken lang poetsen zonder dat je de borstel hoeft op te laden. Als de accu leeg raakt, gemakkelijk zichtbaar bij de batterijsensor beneden aan de borstel, dan leg je de borstel in het glas. Of! Of je kunt het luxe USB-reisetui als oplader gebruiken ???? Ja, die zit erbij. Heel gaaf!

Opzetborstels met microchip

Er zijn verschillende opzetborstels voor de DiamondCleen. Je hebt een Premium Plaque Defense, Opzetborstel Premium Gum Care, Opzetborstel Premium White, TongueCare opzetstuk. Wat handig is van Philips, is dat je niet meer hoeft na te denken welke stand, intensiteit en poetsbeweging nodig is bij welke opzetborstel. Een microchip in de borstel geeft aan de DiamondClean Smart door, met welke instellingen je hoort te poetsen. Je hoeft enkel nog de aan- en uit knop te bedienen. Hier de bijzonderheden per borstel!

Premium Plaque Defense

Deze opzetborstel zorgt voor een grondige reiniging. Door de buigzame zijkanten volgen de borstelharen beter het tandoppervlak. Hierdoor verwijdert de borstelkop plaque ook op de meest moeilijk bereikbare plekken.

Premium Gum Care

Deze opzetborstel heeft een kleinere borstelkop. Door dit kleinere formaat wordt het tandvlees waar het tandvlees als eerst ontstoken raakt op een zachte maar effectieve manier gereinigd.

Premium White

Bij deze opzetborstel zitten de haren zeer dicht op elkaar. Deze haren zorgen ervoor dat de tandaanslag wordt verwijderd.

TongueCare+-tongreiniger

De TongueCare reiniger heeft 240 speciaal ontworpen MicroBristles. Deze MicroBristles verwijderen vuil en bacteriën die zich tussen de poriën en groeven van de tong bevinden. Gebruik bij de TongueCare de antibacteriële BreathRx-tongspray voor een optimale reiniging en een frisse adem.

De 5 poetsstanden

De DiamondClean Smart beschikt over 5 poetsstanden. Persoonlijk gebruik ik enkel de Clean stand, dit is de dagelijkse stand zonder toeters of bellen. Deze duurt twee minuten en geeft bij ieder deel in je gebit een voelbare, andere trilling zodat je weet dat je van kant kunt wisselen.

Maar voor de wekenlange test heb ik uiteraard alle standen uitvoerig gebruikt. White+ is voor het verwijderen van tandaanslag en verkleuringen, het beste is om voor deze stand dus wel het speciale borsteltje te kiezen. De borstel herkent dan direct het opzetstuk en dus de stand. Verder wijkt het niet af van de Clean stand, enkel de borstel.

De Deep Clean+ is voor een grondige reiniging. Deze duurt ook twee keer zolang als de gewone Clean. De GumHealth geeft een zachtere rotatie en komt meer in de buurt van een massage (en reiniging) van het tandvlees. Als laatste heb je de TongueCare, die ik eigenlijk normaliter niet gebruik. Dat komt omdat het een extra poetsbeurt is. Je kunt namelijk niet met de TongueCare je gebit reinigen, nee enkel je tong. Wel merkte ik dat als ik een week lang TongueCare gebruikte naast mijn reguliere poetsbeurt ik langer een mondfrisse adem behield.

Je kent het vast wel dat als je na een dag werken, koffiedrinken, lunchen, etc naar huis rijdt en denkt: een poetsbeurtje extra kan geen kwaad. Nu, dat moment wordt langer uitgesteld met TongueCare en dus ideaal als je bijvoorbeeld een belangrijk gesprek hebt! Met de 3 intensiteitsniveaus op de borstel kun je steviger poetsen of zachter poetsen als je juist een gevoeligere mond hebt. Ik heb alles op medium gedaan. Omdat ik zo medium ben.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

De Philips Sonicare DiamondClean Smart app

Deze app moet je zien als een steuntje in de rug en als controle. De app staat namelijk in verbinding met je tandenborstel via bluetooth. Als je bijvoorbeeld te veel druk zet, gaat de ring aan het einde van het handvat knipperen en je ziet op het scherm waar je te veel druk geeft.

Heb je een plekje overgeslagen? Dan kun je dit terugzien op je schermpje. De App leidt je terug naar de overgeslagen plekken voor een 100% schoon gebit. Behalve een correctie en assistentie slaat de app ook je poetsgedrag op en kun je precies kijken hoelang, waar en hoe je poetst.

Conclusie

De Philips Sonicare DiamondClean Smart is een prachtige borstel. Behalve alle gadgets zoals de app, het etui, het glas en de opzetstuk herkenning poetst het geweldig. Qua nadeel kan ik maar een paar details noemen. Als eerste de prijs. De borstel is geweldig, maar ook wel stevig in de prijs. Niet voor iedereen weggelegd, terwijl dit juist zo’n prachtig artikel is met een dikke plus in de gezondheid. Het nadeel van de borstel zelf vind ik dat de opzetstukjes niet helemaal aansluiten, dit ziet er iets minder mooi uit maar heeft een nodige functie. Zouden de stukken volledig aansluiten (zo zei Phillips) dan kan de borstel niet voldoende bewegen en roteren. De batterijduur staat op de verpakking op twee weken. Dit is als je tweemaal daags 2 minuten op stand Clean poetst. Neem je een extra poetsbeurt, doe je de tongue brush erbij, dan ga je sneller leeg. Logisch. Verder heb ik niets dan goeds ervaren. Een prijzig borstel, maar wel de mooiste en de beste in zijn klasse.

 

 

Reageren

Jeroen

Jeroen: Redacteur op het gebied van Games, Gadgets en alles wat in en rond de keuken te vinden is.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten