Review: Minix USB-C adapters en kabels

Het Chinese Minix kennen we vooral van de mini PC’s en Android boxen. Kwaliteit is altijd erg belangrijk bij Minix, ook nu het bedrijf besluit iets anders te gaan maken; USB-C accessoires. Wij ontvingen wat samples om de kwaliteit te beoordelen.

Unboxing

We hebben in totaal vier producten ontvangen. De USB-C adapter voor de Macbook testen we op een later moment. In deze review kijken we naar de 120CM USB-C to USB-C kabel, de USB-C to 4K @ 60Hz HDMI kabel en de USB-C to 3-Port USB 3.0 and Gigabit Ethernet Adapter.

120CM USB-C to USB-C kabel

Het eerste dat opvalt is dat Minix een vrij stugge kabel heeft gebruik. Deze loopt mooi over op de trekontlasting die de kabel op de pluggen moet beschermen. De pluggen zijn netjes met aluminium afgewerkt en in dit geval spade gray.

USB-C to 4K @ 60Hz HDMI kabel

Dezelfde kabelkwaliteit zien we terug in de Minix USB-C to 4K @ 60Hz HDMI kabel. Ook hier is de aanzet van de pluggen van hoge kwaliteit. Wat wel opvalt is dat de USB-C plug net anders van vorm is. De HDMI kabel heeft weinig moeite om 4K beelden van mijn device op TV te laten zien.

USB-C to 3-Port USB 3.0 and Gigabit Ethernet Adapter

De Minix USB-C to 3-Port USB 3.0 and Gigabit Ethernet Adapter is toch een beetje het Zwitsers zakmes van het bedrijf. Hiermee geef je ook smartphones en tablets een hele serie extra USB poorten en de mogelijkheid om bedraad internet te gebruiken. Zeker op hotelkamers kan dat laatste weleens heel handig zijn. Ook nu weer is de kwaliteit van de kabel erg goed.

Conclusie: Minix USB-C kabels en adapters

We hebben een drietal accessoires van Minix ontvangen. Deze markt is nieuw voor het merk, maar het laat zien waar het voor staat. De kwaliteit van de afwerking is echt heel goed. Bovendien zijn ze lekker stevig. Niets te klagen.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige kabels
  • Sterke pluggen
  • Nette afwerking
  • Doen wat ze moeten doen

THE BAD

  • Weinig eenheid in het ontwerp van de gebruikte USB-C pluggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events