GadgetGear.nl

Microsoft begint afscheid te nemen van Groove Music Pass

Het zit er al een tijdje aan te komen, het einde van de Groove Music Pass van Microsoft. Het begon ooit als avontuur met de Microsoft Zune als tegenhanger voor de Apple iPod, maar Microsoft heeft de handdoek in de ring gegooid. Wat moet je als Groove Music Pass gebruiker weten?

Het was mogelijk om op Groove Music muziek te kopen, net als op iTunes van Apple. Met de aankoop ben je natuurlijk eigenaar van de rechten om de muziek te luisteren. Doordat het platform van Microsoft offline gaat, vervalt de mogelijkheid om de muziekbestanden steeds weer opnieuw te downloaden.

Als Microsoft Groove Pass gebruiker is het dus belangrijk dat je voor 31 december jouw muziekcollectie hebt gedownload. Daarna kun je er niet meer bij. Heb je nog een abonnement lopen, zal Microsoft deze stopzetten en het restantbedrag netjes terugbetalen.

Overigens is Microsoft niet de enige die dit soort stappen zet. Zo schakelt Nintendo komend jaar haar Wii eShop uit. Zowel de Wii als de Wii U kunnen dan aangekochte games niet langer downloaden. Dit laat de gevoeligheid van digitale media goed zien en dat eigenaar van een digitaal product zijn, een wel heel relatief begrip is.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.