Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

HTC introduceert de HTC U11 Life

Geen Lite, maar Life bij HTC. En daarmee lift het merk de Lite telefoon ook naar een heel nieuw niveau. De HTC U11 Life is niet zomaar een lichtere versie van het vlaggenschip, maar een smartphone op basis van Android One.

De HTC U11 Life heeft de dikke randen om het display van de originele HTC U11 geërfd (de gisteravond aangekondigde HTC U11+ heeft dunne randen), net als de knijpnavigatie die de U11 serie zo uniek maakt. Daarnaast neemt het goedkopere toestel nog een aantal interessante features over van het vlaggenschip.

Zo is de HTC U11 Life één van de weinige budget smartphones met ondersteuning voor 24-bit hi-res audio en biedt het actieve ruisonderdrukking in combinatie met de Usonic oordopjes. Ook opvallend is de aanwezigheid van 16 megapixel camera’s voor en achter en het toestel is IP67 weerbestendig.

De HTC U11 Life draait op de Qualcomm Snapdragon 630 chipset die we onder anderen kennen van de LG G6. Het is één van de weinige smartphones die deze chipset in combinatie met Android One gebruikt.

Wanneer de HTC U11 op de markt komt en tegen welke prijs is nog niet gecommuniceerd. Maar HTC zou hier weleens enorm kunnen verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.