Bas
Bas

Review: Devolo Home Control afstandsbediening (Z-WAVE)

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Handig
  • Mooi
  • Klein

THE BAD

  • Geen

Al enige tijd zijn we hier op Gadgetgear.nl bezig met de producten van Devolo. Vandaag gaan we aan de slag met de Home Control afstandsbediening. Een handige toevoeging aan het smart home concept? of een overbodige feature….de volledige review lees je hieronder.

Devolo Home Control

Devolo opgericht in 2002 in Duitsland betreed de markt in eerste instantie met powerline adapters en weet in deze markt behoorlijk naam voor zichzelf te maken. En is in 2009 zelfs wereldwijd marktleider geworden. In 2015 is het dan het moment om de ‘Devolo Home Control’ serie te introduceren de en hiermee een toetreding tot de smart home markt een feit te maken. De Devolo Home Control afstandbediening is een uitbreiding op de Devolo Home Control hub, maar werkt ook met ander Z-Wave hubs.

Unboxing Devolo Home Control afstandbediening

De afstandsbediening wordt geleverd in een rechthoekige niet al te grote doos. Deze doos is voorzien van een afbeelding van de afstandsbedieding enop de achterkant staan een aantal features benoemd. Ook is deze zijde voorzien van een tweetal toepassingsvoorbeelden. Eenmaal geopend vinden we weinig spannends, een handleiding, een garantiekaart en de behoorlijk kleine afstandbediening.

Eenmaal open zorgt dit een beetje voor een anticlimax, er zit heel weinig in de (te grote) doos. Het ontwerp van de doos is wel logisch omdat deze mooi aansluit op de andere accessoires van Devolo.

Afstandsbediening

De afstandbediening zelf ziet er op het eerste gezicht goed uit. Voorzien van vier stalen knoppen welke genummerd zijn en een stalen kast. Het geheel is afgewerkt met plastic voor houvast. Ook is de afstandsbediening voorzien van een sleutelhanger voor bevestiging aan bijvoorbeeld de sleutelbos. Het apparaatje ziet eruit als een mooie autosleutel en lijkt daar ook behoorlijk op al is deze wat kleiner.

De afstandsbediening is te gebruiken in combinatie met de Home Control hub. Deze hub is de spin in het web van Devolo en zorgt voor communicatie tussen de diverse apparatuur. Via de MyDevolo webportal kan je de afstandsbediening toevoegen aan het netwerk van de Hub. Aangezien de afstandsbediening net zoals alle Home Control producten voorzien is van Z-Wave is deze ook te gebruiken met producten van andere fabrikanten.

Installatie en gebruik

Eenmaal toegevoegd aan de Hub kan je de verschillende knoppen programmeren op basis van een toepassing. Je moet hier bijvoorbeeld denken aan “ik ga de deur uit, druk op knop 1” en de bewegingssensoren en sirene van het alarmsysteem worden aangezet. Je kan dus vier knoppen programmeren voor diverse uiteenlopende functies en dit is in de praktijk erg handig. Zo heb ik bijvoorbeeld de beneden verlichting en de radiatorthermostaten geschakeld op een knop. Op deze wijze hoef ik als ik naar bed ga maar op één knopje te drukken en is alles gereed voor de nacht.

Op deze wijze kan je natuurlijk eindeloos combineren om voor elke situatie een toepassing te creëren. Het grote voordeel is dat je niet steeds je device hoeft te pakken om een situatie aan of uit te zetten. Een druk op de juiste knop en je toepassing wordt uitgevoerd. Wel is het belangrijk om binnen bereik van je netwerk te zijn, anders kan je drukken tot je een ons weegt.

Conslusie

De Devolo Home Control afstandbediening is een handige toevoeging aan het Smart Home systeem. Klein genoeg om altijd in je zak te hebben en voldoende mogelijkheden om er daadwerkelijk ook iets aan te hebben. Wat ons betreft een waardevolle aanvulling!

Devolo Home Control afstandsbediening kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.