Nikon ‘voelt’ de smartphone, sluit camerafabriek

De kwaliteit van de camera in de smartphone wordt steeds beter. Zelf laat ik al ruim een jaar mijn DSLR thuis wanneer ik op vakantie ga. Mijn smartphone is genoeg. Nikon merkt de concurrentie van de smartphone ook. De cameraverkopen nemen duidelijk af, dus neemt het Japanse merk maatregelen.

Sinds 2002 bezit Nikon een fabriek in het Chinese Jiangsu waar het camera’s en lenzen produceert. De fabriek draaide de laatste tijd al op een lager tempo, maar nu wordt de fabriek in haar totaliteit gesloten. Daarmee komen 2.285 Chinese arbeiders op straat te staan.

De sluiting vormt onderdeel van een grotere reorganisatie waar RTL-Z over schrijft. Daarbij werden al eerder 1.000 personeelsleden gevraagd vrijwillig met vervroegd pensioen te gaan en een compleet nieuwe lijn compactcamera’s geschrapt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.