Google introduceert twee nieuwe Google Home speakers

Gister bespraken we al een tweetal nieuwe features voor de Google Home speaker. En het gebrek aan variatie in speakers van Google. Daar komt nu verandering in met de Google Home Mini en de Google Home Max.

Google Home is het antwoord op de populaire Amazon Echo speaker. Ook hier gaat het om een multiroom speaker. Uiteraard op basis van Google Cast. Belangrijker nog is de integratie met de Google Assistant en dat is ook de reden dat de speaker niet in Nederland te koop is. Google werkt nog aan de vertaling van Google Assistant. En tot die Nederlands is, hoeven we hier nog niet veel te verwachten.

Google Home Mini

De Google Home Mini is Google’s antwoord op de Echo Dot van Amazon. Ook deze is niet gemaakt als multiroom speaker, maar puur om de stemassistent te kunnen gebruiken. Stel dat je al een hele mooie multiroom speakerset hebt van Sonos of Raumfeld, dan hoef je op deze manier niet in complete speakers te investeren.

 

Google Home Max

Maar als je nog moet beginnen met multi-room muziek, dan knalt Google meteen de Google Home max erin. Een veel meer high-end speaker dan Amazon momenteel in haar assortiment heeft. Zo zit hier onder anderen een automatische tuner in die het geluid afstemt op de ruimte waarin je luistert. Deze kan zich ook steeds aanpassen. Bijvoorbeeld om het geluid van een stofzuiger in huis te overstemmen ;-).

 

Audiotechnisch lijkt de behuizing sterk op dat van de Sonos PLAY:5 speaker. Dit door haar schuine wanden. De speaker wordt aangedreven door twee 4,5 inch woofers en twee tweeters om het stereogeluid beter te scheiden. Het is ook mogelijk de Google Home Max via bluetooth aan te sturen.

Google Home Mini en Google Home Max kopen

Zolang Google Assistant nog niet in het Nederlands verkrijgbaar is, hoeven we de Google Home speakers niet in onze markt te verwachten. In de VS liggen ze deze maand al in de winkel. De Google Home Mini zal $49 gaan kosten. De Google Home Max $399.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.