IP camera’s in huis worden steeds normaler. Maar op de Logi Circle serie na, lijken ze allemaal alleen beveiliging ten doel te hebben. De Google Clips is anders. Deze camera is gemaakt om jouw leven vast te leggen. Autonoom.

De Google Clips is dus een binnencamera met een betere lens dan we in de gemiddelde beveiligingsoptie zien. Met een 130-graden lens is hij gemaakt voor compacte ruimten. De foto’s die de camera maakt, worden op 12 megapixels geschoten. Daarnaast kan hij ook korte clips opnemen. In totaal heeft de camera 8GB aan geheugen aan boord.

De Google Clips maakt actief gebruik van machine learning om zo te ontdekken wat jij leuk vindt op foto’s en clips. Zo kan het autonoom kiezen wat het wel en niet vastlegt. De beelden die het vastlegt, worden door de software op de camera bekeken, niet door software op een server. Google belooft dat de beelden niet het internet op gaan om zo jouw privacy te borgen. Daarnaast zit er een rode LED op zodat je ziet op welk moment de camera iets vastlegt. De camera kan door de clip achterop ook als bodycam worden gedragen en op die manier jouw leven vastleggen.

Google Clips kopen

Google heeft nog niet bekendgemaakt waar en wanneer de Google Clips in de verkoop gaat. Wel weten we dat de camera in de VS $249 gaat kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.