Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Logi Circle (familie camera)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm leuk concept
  • Verplaatsbaar
  • Nette afwerking
  • Voor 720p, prima beeld

THE BAD

  • De kracht van het idee moet uit meerdere camera's komen

De Logi Circle van Logitech is een nieuw soort camera voor thuis. Een camera die er nu eens niet op gericht is om de boel te beveiligen, maar een camera die erop is gericht om het leven in huis vast te leggen. Ideaal voor tijdens familiefeesten.

Het idee achter de Logi Circle

Het idee achter de Logi Circle is dat het echt een camera is om de mooie momenten op de dag vast te leggen. Hiervoor geef je de Logi Cam een vaste plaats in huis. Daarnaast kun je hem met behulp van de interne accu verplaatsen. Bijvoorbeeld aan tafel zetten tijdens het kerstmaal. De accu laat de Logi Cam zo’n drie uurtjes streamen en dat is best netjes.

Het geheel aan beelden komt in de cloud terecht. Via de app kun je door de beelden bladeren en deze opslaan. Ook het maken van compilaties behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om meerdere Logi Circles te koppelen om zo een beter beeld te krijgen van wat er allemaal is gebeurd. De overzichten moeten dan ook dynamischer worden. Helaas hebben we geen multicam setup kunnen testen.

Unboxing

De Logi Circle heeft niet alleen een vrolijke naam, hij zit ook nog eens in een vrolijk doosje. In de doos vinden we een mooie lange, platte USB kabel met voeding. Ook vinden we hierin de platte schijf waar je de camera op zet wanneer deze moet opladen. Zeg maar, zijn vaste plekje in de huiskamer.

Installatie

Logitech belooft een installatie in 60 seconden. Wanneer je niet besluit de basisplaat van de Logi Circle vast te schroeven, is dit zeker het geval. Aanzetten, app downloaden (in ons geval voor Android) en de wizard doorlopen. 60 seconden? Check!

Camera

De Logi Circle is uitgerust met een lichtsterke lens en een beeldsensor die video’s in 720p schiet. In de zwarte ring van de Logi Circle zitten infrarood LED’s verwerkt. Deze zorgen ervoor dat je ook een stukje nachtzicht hebt. Zoomen kan ook, maar dan gaat de kwaliteit wel heel snel omlaag.

Logi Circle App

De Logi Circle is de hele dag door aan het streamen, maar gebeurtenissen worden keurig gemarkeerd in een tijdlijn. Hier blader je aan het einde van de dag snel even doorheen om te zien welke vrolijkheid je overdag gemist hebt. Daarnaast is het hier mogelijk om de beelden naar jouw smartphone te downloaden. Ook live meekijken is mogelijk. Door de microfoon en speaker in de Logi Cam is het ook mogelijk om live gesprekken te voeren. Een functie die we ook op diverse beveiligingscamera’s tegenkomen.

Gebruikservaring

De Logi Circle is echt een enorm leuk product, maar echt gebruiken zoals bedoelt… dat doen we toch niet echt met de camera. Gedurende de dag staat de camera eigenlijk op een vaste plek en komt hier niet vanaf. Tijdens een feestjes het ding verplaatsen is leuk, maar hier mis je echt de mogelijkheid om met meerdere camera’s te werken. Zelden staat de Logi Circle op de juiste tijd op dezelfde plek. Hierdoor moet je echt actief met de camera gaan werken en blijven nadenken over de positie van de camera.

Conclusie

Het concept van de Logi Circle is onwijs goed bedacht door Logitech. Gewoon lekker kijken wat je overdag hebt gemist in huis of gewoon live interactie hebben met de kinderen. Daarbij is de verplaatsbaarheid van de Logi Circle een enorm voordeel. ‘Laat pappa eens zien wat je in de keuken aan het maken bent’. Toch zal de kracht van de Logi Circle zich pas echt bewijzen bij gebruik van meerdere camera’s en dan is de investering a €199/stuk fors. Logitech zou er verstandig aan doen om het duo- en triplepacks te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.