Vorig jaar bekeken we al de nieuwe lijn luchtfilters van Dyson; de Dyson Pure Cool Link en de Dyson Pure Hot+Cool Link. Dit jaar introduceert Dyson opvolgers, maar geen nood. Oude modellen kun je simpelweg upgraden.

Het geheim zit hem voor het eerst niet in een compleet nieuw productontwerp. Hoewel Dyson er om bekend staat regelmatig apparaten compleet te herzien voor betere eigenschappen, hebben we hier toch echt de eerste kleine update van Dyson. Klein, maar zeker niet onbelangrijk.

Het enige dat in de nieuwe generatie is veranderd, is namelijk het luchtfilter. Hoewel het er op het oog hetzelfde uitziet als het oude luchtfilter, is het grafiet dat Dyson in de nieuwe filters gebruikt geïmpregneerd met een goedje dat Tris heet. Hierdoor is het beter in staat om gassen te filteren dan het oude filter. Het belangrijkste gas dat het nu kan filteren is formaldehyde.

Formaldehyde is een giftig gas. Het komt ut sigaretten, maar vooral ook uit bouwmaterialen. Van spaanplaat en MDF tot UF-isolatie en textiel. Het kan irritaties aan de luchtwegen geven, maar ook aan de huid. Het is één van de veroorzakers van beroepsastma. Vooral in nieuwbouwhuizen is deze stof volop aanwezig. Met de nieuwe Pure Link luchtreinigers haal je dit goedje dus uit de lucht.

Wil je jouw oude Dyson Pure air multiplier ventilatoren upgraden om meer gassen te kunnen filteren? Dan is het simpelweg voldoende om een nieuw filter bij Dyson te bestellen. Vergeet niet om de teller in de app weer even op 0 te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.