Nest Secure
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nest gaat volledig alarmsysteem leveren

Een grote stap voor een thermostaatmaker, een logische stap voor Nest. Het merk heeft een compleet alarmsysteem geïntroduceerd. Daarmee vult het de mogelijkheden van de verschillende Nest cams aan en maakt Nest het smart home ecosysteem een stuk completer.

De samenwerking tussen alarmsysteem, camera’s en thermostaten is eigenlijk een hele logische. Wanneer je het huis verlaat, wil je dat jouw camera’s worden aangezet en de verwarming uit. Je bent er immers niet. Kom je weer thuis, moet de thermostaat weer aan en moeten de camera’s doorgaans weer uit. Het in- en uitschakelen van het alarmsysteem is dus leidend voor diverse systemen in de woning en misschien wel het meest dominant in een smart home. Logisch dus dat Nest dit onderdeel graag binnen haar eigen ecosysteem aanbiedt. Speciaal hiervoor heeft Nest een hele serie nieuwe producten uitgebracht.

De basis wordt gevormd door de Nest Guard. Dit is het toetsblok dat hoort bij jouw alarmsysteem. Deze bevat een voice assistent. Dus geen moeilijke piepjes, maar duidelijke instructies. Wat ook de basis is van de Nest Protect rookalarm systemen.

De Nest Detect combineert een raam-/deursensor met een bewegingsmelder. Een slimme combinatie omdat twee sensoren van één elektronisch circuit gebruik kunnen maken. Goedkoper dan twee losse detectoren en slimmer dan een enkele, losse detector.

De Nest Tag werkt als de afstandsbediening voor het systeem. Daarmee schakel je het alarm gemakkelijk in en uit. In het Verenigd Koninkrijk is het al verplicht om een afstandsbediening of app te gebruiken in plaats van een toetsblok. Zo krijgen inbrekers niet langer de gelegenheid om van de inlooptijd gebruik te maken om het alarmsysteem onklaar te maken.

De Nest Hello is een nieuwe videodeurbel. Deze registreert wie er allemaal op de deurbel drukt en legt gezichten meteen vast. Nest zocht hierin de combinatie van haar camera’s en een deurbel systeem.

Met de Nest Cam Outdoor maakte Nest een hele, hele, hele domme fout. Het maakte een beveiligingscamera voor buiten met een blootliggende kabel die inbrekers simpelweg konden doorknippen. De Nest Cam IQ Outdoor is, zoals de naam al doet vermoeden, een slimmer ontwerp. Deze is niet alleen weerbestendig, maar ook bestand tegen vandalisme.

Er komt een Nest Secure startpakket met de Nest Guard, twee Nest Detect sensoren en twee Nest tags voor $499. Een losse Nest Detect zal $59 kosten en een Nest Tag $25. Het startpakket zal ook inclusief camera worden aangeboden voor $598. De Nest Secure producten komen komend jaar ook naar Europa. De Nest Hello zal veel later worden geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.