Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de iPhone 8

Waar het gros van de details van de iPhone X de afgelopen maanden gelekt werden, was de hardware van de nieuwe iPhone 8 wel echt een verrassing. Net als bij de introductie van de iPhone 5s en iPhone 5c brengt Apple nu een nieuwe generatie waarbij je duidelijk tussen twee ontwerpen kunt kiezen, met dito prijsverschil.

Net als bij de iPhone X kiest Apple voor een ontwerp met glas voor en achter. Ook de iPhone 8 is draadloos te laden via de open qI standaard. De twee glazen delen worden door een aluminium rand bij elkaar gehouden. Het toestel is IP67 water- en stofdicht.

De iPhone 8 verschijnt in twee maten. Je kunt kiezen tussen een 4,7 inch en 5,5 inch (Plus) model. Apple heeft de smartphone voorzien van stereo speakers en een vingerafdrukscanner onder de home knop.

Aan de achterkant komt de nieuwe 12 megapixel dual-camera van Apple met optische beeldstabilisatie. Net als bij de iPhone X, krijg je daar wel een camerabump voor terug. De camera heeft een optisch zoombereik van 10x foor foto’s en 6x voor video. Ook hier kun je via de camera app kunstmatig de achtergrond blurren en de belichting aanpassen.

 

De iPhone 8 krijgt ook de A11 Bionic chip mee voor ingewikkelde berekeningen. Deze komt naast de nieuwe GPU die drie rekenkernen heeft meegekregen.

De Apple iPhone 8 is weer een flinke stap verder dan de iPhone 7, maar maakt niet de indruk die de iPhone X achterlaat. We kunnen rustig stellen dat de lancering van de iPhone 8 wordt overschaduwd door de iPhone X. In tegenstelling tot de release van de 5s en 5c is het verschil wel heel groot. We zijn dan ook erg benieuwd wat dit voor de sales gaat doen. Als je toch veel geld gaat uitgeven voor een smartphone, lijkt het logisch om door te sparen voor de iPhone X.

iPhone 8 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.