GadgetGear.nl

IFA: Dit is de ZeTime Smartwatch

Waar Fossil keurig de keuze laat tussen een hybride horloge (wijzers die notificaties aanduiden met getallen) en een volledige Android Wear ervaring, laat horlogebouwer MyKronoz iets zien dat er keurig tussenin zit; de ZeTime.

De ZeTime is anders dan andere smartwatches door de aanwezigheid van de wijzers en een volledig rond display te combineren. De glazen plaat boven de wijzers is weer een touchoppervlak om de apps aan te sturen. De wijzers worden aangestuurd door een klein gaatje midden in het display.

Natuurlijk kunnen de wijzers van een horloge hinderlijk in de weg zitten tijdens het gebruik van apps. Daarom passen de wijzers hun stand aan om de inhoud van apps zo duidelijk mogelijk weer te geven. Dit vraagt nogal wat van de apps voor het horloge en lijkt het onmogelijk om voor een bestaand besturingssysteem zoals Android Wear te gaan. De ZeTime draait daarom op een eigen besturingssysteem.

We hebben de Mykronoz ZeTime tijdens de IFA even in de hand gehad en het besturingssysteem lijkt erg goed ontwikkeld te zijn. Het grootste nadeel is natuurlijk de afwezigheid van een enorme, goed gevulde app store. Het team lijkt zich dan ook vooral op notificaties te concentreren met een handvol functionele apps er omheen. Denk aan de weergave van de kalender en nog een paar kleine dingen.

Al is er geen goedgevulde app store, het concept is heel interessant. De Mykronoz ZeTime is een klokje dat eindelijk weer eens iets nieuws doet in een markt waar iedereen toch een beetje hetzelfde lijkt te doen. Gewaagd en spannend. Daar houden we wel van.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.