Wanneer je ouder wordt, gaat je gehoor achteruit. Dat begint al vanaf je 20e levensjaar. Om te compenseren voor het gebrekkige gehoor, zetten we uit gemak het volume van onze hoofdtelefoons harder. En dat kan juist die delen van het gehoor beschadigen die nog niet achteruit zijn gegaan. Bovendien hebben we allemaal onze voorkeuren qua klanken. De Beyerdynamic Aventho Wireless hoofdtelefoon lost dit op een slimme manier op.

De Beyerdynamic Aventho Wireless lost dit op een slimme manier op met de Make It Yours app. In zes minuten test deze app met behulp van de Aventho Wireless jouw gehoor. Wat hoor je wel, wat hoor je niet? Welke frequenties moeten dus worden versterkt? Waar liggen jouw voorkeuren? Meer bass? Meer detail?

De app brengt de manier waarop jij jouw muziek wenst te horen in kaart. Wanneer jouw geluidsprofiel in kaart is gebracht, wordt dit naar de hoofdtelefoon geüpload. Vanaf dat moment is de kwaliteit dus altijd op jouw gehoor aangepast.

Nouja… Jouw gehoor blijft natuurlijk verslechteren. Dus het is niet onhandig om jaarlijks even het profiel opnieuw aan te maken. De techniek die Beyerdynamic gebruikt is overigens afkomstig van het Berlijnse Mimi dat zich specialiseert in het aanpassen van geluid op de gehoorcapaciteit van mensen.

De Beyerdynamic Aventho hoofdtelefoon beschikt over touchbediening op de oorschelpen. De hoofdtelefoon zelf communiceert via bluetooth 4.2 met ondersteuning voor aptX en aptX HD. De drivers in de oorschelpen zijn gebaseerd op Beyerdynamic’s Tesla technologie en halen bekabeld een frequency response van 10 – 40,000 Hz met een impedantie van 32 Ohm. De hoofdtelefoon is gebouwd om 24-bits audio optimaal af te spelen. De accuduur ligt op 20 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.