Dit zijn Hasbro’s nieuwste toys voor gadgetlovers

Als vader en volwassen kind voelde ik me zondag als een vis in het water. Op kantoor bij Hasbro met mijn kids de nieuwste toys uitproberen. Dit zijn de bijzondere dingen die je dit seizoen mag verwachten.

Nerf – hogere precisie

Uit de Nerf serie komen twee nieuwe geweren uit en eindelijk weer eens een nieuwe dart.

Nerf Modulus Regulator

Het meest spannend is de Nerf Modulus Regulator. Net als bij de vorige Modulus, is dit een geweer op basis van een elektromotor. Voorheen betekende dit dat kinderen in enkele seconden tijd een heel maagazijn aan darts er doorheen jaagden. Nu zien we een semi-automatic geweer. Met een schakelaar aan de zijkant bepaal je of je per keer één, drie of meteen alle darts zou willen afvuren.

Nog belangrijker is de nieuwe dart van Nerf. Deze bevat een grijze kop die helemaal plat is met een speciaal patroon op de zijkant. Deze nieuwe kop zorgt ervoor dat de dart minder zwabbert. Wijken darts nu op 5 meter ongeveer 40CM naar beide zijkanten af, is dit nu nog maar 5CM. Overigens zijn deze metingen op basis van mijn korte test gisteren op het Hasbro kantoor.

Nerf Elite Accustrike Raptorstrike

Voor de introductie van deze nieuwe dart presenteert Hasbro de Nerf Elite Accustrike Raptorstrike. De nieuwe darts in combinatie met een nieuwe loop zorgen voor meer precisie. Het geweer moet wel handmatig worden geladen, maar geeft kinderen een echter scherpschutterservaring.

De nieuwe darts kunnen ook in de oude guns.

Nerf met auto’s, Nerf Nitro

Hasbro presenteerde ook nog vier compleet nieuwe Nerf guns. Deze schieten geen darts, maar auto’s af. Dit doen ze met een fikse snelheid. Hierdoor kunnen kinderen (en volwassenen) zelf stuntbanen bouwen en de auto’s de meest dolle sprongen laten maken. Verslavend leuk.

Om deze nieuwe guns veilig te houden, zit er een tastsensor in die meet of de gun goed op de grond staat. De auto’s zijn immers harder, dus je wilt niet dat kids die op elkaar afschieten. Slim. Er is ook een elektrische gun, maar die is te duur voor de Nederlandse markt. Daar staat tegenover dat de auto’s daar ook niet zo heel snel uit kwamen. Geen gemis dus.

Nerf Nitro Throttleshot Blitz

De goedkoopste start is de kleine Nerf Nitro Throttleshot Blitz set. Deze bevat een auto, twee kratten als obstakels en een kleine gun.

Nerf Nitro Longshot Smash

Met de Nerf Nitro Longshot Smash begint het al wat leuker te worden. Naast een gun krijg je nu twee auto's, vier obstakels en een schans om de auto's te lanceren. Hier begint duidelijk de fun.

Nerf Nitro FlashFury Chaos

Wil je niet steeds de auto's hoeven te pakken voor je ze afvuurt? De Nerf Nitro FlashFury Chaos komt met drie auto's en deze zijn gelijktijdig te laden. Dus drie keer schieten voor je weer mag lopen. Daarnaast krijg je een springschans, 2 doelwitten en 6 obstakels.

Nerf Nitro DualFury Demolition

De Nerf Nitro DualFury Demolition is ideaal voor in gezinnen met meerdere kinderen of kinderen die wel heel vele met vriendjes aan het spelen zijn. De Nerf Nitro DualFury Demolition set bevat twee guns,4 auto's, 2 vuurringen, 8 obstakels en twee springschansen.

Nerf Nitro Motofury Rapid Rally

De gun die dus niet in Nederland zal verschijnen is de Nerf Nitro Motofury Rapid Rally. Deze bevat een magazijn waar je 9 auto's in kwijt kunt. Daarnaast krijg je er 12 obstakels en twee verschillende schansen bij.

Transformers

Ook voor de Transformers komt Hasbro met een compleet nieuwe lijn. Deze krijgen nu een blokje All Spark Tech. De Allspark is wat de Transformers leven geeft en met dit blokje verwerkt Hasbro dit eindelijk in het speelgoed. De blokjes worden via USB opgeladen en zijn goed voor ongeveer twee uurtjes spelen.

Wanneer het blokje in een Transformer wordt geschoven, herkent het blokje in welke deze zit. De stemmen en geluiden worden daar dan ook op aangepast. Het blokje herkent of de robot staat of als auto ligt en past de geluiden daar op aan. De lijn lanceert met zes Transformers. Een starterpack met All Spark blokje kost ongeveer 3 tientjes. Voor de helft koop je een Transformer zonder waar datzelfde blokje in kan.

Monopoly Gamer Edition

Waanzinnig gaaf, de samenwerking tussen Hasbro en Monopoly voor de Monopoly Gamer Edition. Je speelt met Mario, Yoshi, Princess of Donkey Kong. Alle vier hebben ze eigen krachten in het spel. Het idee is om munten te verzamelen en aan het einde van het spel Bowser te verslaan. Inderdaad. Compleet andere spelregels op het bekende bord, al kun je nog steeds delen van het Mushroom Kingdom kopen.

Leuk detail is dat er ook Monopoly Power Packs gekocht kunnen worden, al zagen we die niet bij Hasbro. Deze bevatten één van de acht extra karakters die je op het bord zou kunnen spelen. Zo krijg je bijvoorbeeld vuurbal Mario, Toad, Wario of Diddi Kong. Daarnaast zitten er ook stickers in. Het zijn blinde zakjes, dus het is een beetje gokken wat je koopt maar… het lijkt ons dat de vormen prima te voelen zijn ;-).

Marvel superhelden gadgets

Samen met Marvel komt Hasbro met een enorme lijn aan maskers en accessoires voor kinderen. De maskers hebben bewegende onderdelen. De monden kunnen bewegen door de kin te laten zakken. Bij de hulk bewegen dan ook de wenkbrauwen en bij Spider-Man worden de ogen groter of kleiner.

Qua accessoires is er bijvoorbeeld de hamer van Thor die extra veel lawaai maakt wanneer je ermee op de grond slaat. Er is een Spider-Man schietaccessoire die samen met Nerf is ontwikkeld. Deze schiet dan geen spinnenwebben, maar Nerf darts. Ook hebben we handschoenen van de Hulk gezien die kinderen grotere handen geven en geluid maakt wanneer je ergens tegenaan slaat.

FurReal Friends

De FurReal Friends eigenlijk de volgende stap op de Furby die Hasbro enkele jaren geleden opnieuw introduceerde. De animatronics lijken veel uitgebreider waardoor er veel beter gespeeld kan worden met de dieren. Bovendien zijn de dieren veel realistischer. Geen kruising tussen een uil en iets van een andere planeet, maar hondjes, poesjes etc. Dit jaar introduceert Hasbro twee nieuwe FurReal Friends

Charlie de Beagle

Charlie is een hond die kan blaffen en praten. Hij kan knuffels voelen en er op reageren. In de halsband zit een microfoon en daarmee kan hij het kind verstaan, maar kan het kind ook het geblaf omzetten in herkenbare spraak.

Tyler de Tijger

Tyler lijkt nog een stukje verder te gaan. Niet alleen kent deze meer dan 100 combinaties van geluid en beweging, maar er zit ook een speeltje bij waarmee tyler kan spelen.

Zelf was ik het meest gecharmeerd van de draak. Met een rode LED in de bek en een watervernevelaar komt daar echte rook uit. Verder kan echt van alles bewegen en wordt op verschillende acties van het kind gereageerd.

Naast deze tech toys komt Hasbro natuurlijk ook met een hele serie gewone toys voor jongens en meisjes. Daarbij ligt er natuurlijk veel aandacht op klassieke merken als Play-Doh. En laten we eerlijk zijn, wie is er niet opgegroeid met de vrolijk gekleurde klei 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram