Opvallen nieuws over de Amerikaanse streamingdient Showtime. De dienst blijkt de rekenkracht van de computers en andere hardware van kijkers te hebben gebruikt om extra inkomsten te genereren.

De websites van het Amerikaanse Showtime waren voorzien van speciale code die de rekenkracht van ‘kijkende’ computers gebruikte om cryptocoins te minen. Door de rekenkracht op deze manier te verhandelen, ontving Showtime zogenaamde cryptomunten. Denk bijvoorbeeld aan de bitcoin. Deze munten kunnen weer worden omgezet in echt geld.

Hoewel niet netjes, zou dit wel de techniek van de toekomst kunnen zijn om geld te verdienen aan website bezoekers. Advertenties leveren immers steeds minder op terwijl rekenkracht goed verkocht kan worden. Wanneer je met een ijzersterke computer een site bezoekt, gebruik je weinig rekenkracht. Je zou dus vrijwel geen last moeten hebben van dit verdienmodel.

Overigens is Showtime niet de eerste grote site die met deze technologie bezig is. Eerder deze maand voerde The Pirate Bay vergelijkbare tests uit met een andere cryptocoin.

Via Gizmodo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.