GadgetGear.nl

Amerikaanse streamingdienst misbruikte rekenkracht van kijkers

Opvallen nieuws over de Amerikaanse streamingdient Showtime. De dienst blijkt de rekenkracht van de computers en andere hardware van kijkers te hebben gebruikt om extra inkomsten te genereren.

De websites van het Amerikaanse Showtime waren voorzien van speciale code die de rekenkracht van ‘kijkende’ computers gebruikte om cryptocoins te minen. Door de rekenkracht op deze manier te verhandelen, ontving Showtime zogenaamde cryptomunten. Denk bijvoorbeeld aan de bitcoin. Deze munten kunnen weer worden omgezet in echt geld.

Hoewel niet netjes, zou dit wel de techniek van de toekomst kunnen zijn om geld te verdienen aan website bezoekers. Advertenties leveren immers steeds minder op terwijl rekenkracht goed verkocht kan worden. Wanneer je met een ijzersterke computer een site bezoekt, gebruik je weinig rekenkracht. Je zou dus vrijwel geen last moeten hebben van dit verdienmodel.

Overigens is Showtime niet de eerste grote site die met deze technologie bezig is. Eerder deze maand voerde The Pirate Bay vergelijkbare tests uit met een andere cryptocoin.

Via Gizmodo.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten