GadgetGear.nl

Vertu gaat onder de hamer

Vertu was ooit het meest exclusieve telefoonmerk. De telefoons lagen bij zaken als Harrods en in exclusieve boetiekjes. Vanaf een kleine €10.000 kon je een Vertu kopen en dan wist je zeker dat je iets bijzonders had. Qua materiaalgebruik dan. De telefoons zelf waren technisch nooit heel bijzonder.

Vertu was gelieerd aan Nokia. Alle Vertu telefoons werden op basis van bekende Nokia smartphones gebouwd. Dit was echt handwerk. Op haar hoogtepunt had Vertu 200 mensen in dienst om de smartphones en Groot Brittannië in elkaar te zetten.

Het lijkt de komst van de iPhone te zijn die het merk de nek omdraaide. Nokia ging niet mee in de smartphonerace en iedereen die enigszins bekend was wilde liever met een Apple dan met een krokodillenlederen dumbphone rondlopen. Hierna raakte het merk in verval.

Na vele saneringen is het merk Vertu nu dan echt failliet en worden de bezittingen geveild. Van machines uit de fabriek tot exclusieve concept smartphones en zelfs het eigen Vertu museum met exclusieve pareltjes. Blader maar eens rond om de pareltjes van dit voormalig telefoonmerk te ontdekken.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.