Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts met 5 sterren.

The Good
  • Eindelijk echt vlot laden op zonne-energie
  • Zeer handig ontworpen
  • Zeer stevig


Lekker groen jouw powerbankjes opladen met energie uit de zon. Deze zomer kan het met de handige Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts. Oké, er is er ook één half zo groot… maar wij willen onze powerbanks natuurlijk zo snel mogelijk vol hebben. Dus wij testen het grootste model van het Nederlandse merk.

Unboxing

In de doos van de Solar Panel Booster 24 Watts vinden we de nodige documentatie, kabels en een karabijnhaak.

Design

De Solar Panel Booster 24 Watts is een handige etui waarin de solar panelen netjes zijn weggewerkt. Daarnaast zit er een etui in die de kabels en karabijnhaak huisvest. Leuk detail is dat vele powerbanks hier ook in passen, dus die zitten veilig opgeborgen tijdens het laden.

Xtorm heeft voor de Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts een stevige soort Nylon gekozen die goed schoon te maken is. Daarnaast zit er een stevige haak aan. Deze kun je gebruiken om het ding bijvoorbeeld aan een tent vast te maken. Handig!

Zonnekracht

Xtorm heeft bij de ontwikkeling van de Solar Panel Booster 24 Watts gekozen voor panelen van SunPower. Dit is het bedrijf dat onder anderen de panelen leverde voor de Solar Impuls 2. Het eerste vliegtuig dat op zonne-energie de wereld rond vloog. Xtorm heeft dus duidelijk de Chinese paneeltjes laten schieten voor een bekende naam uit de industrie.

Met dit in het achterhoofd is het niet vreemd dat de Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts in staat is om op een dergelijk klein oppervlak al 24 Watt aan energie op te wekken. Dit is een efficiëntie van 22%. Ter illustratie, het gros van de betere Bovendien lijken de panelen festival proof. Mijn kinderen zijn er in hun speelsheid al meerdere keren overheen gelopen en zelfs gefietst. Geen barsten te zien en de energieopbrengst is nog steeds gezond.

Of je daadwerkelijk die 24 Watt gaat opwekken is natuurlijk nog maar de vraag. Het hangt sterk af van hoeveel licht de zonnecellen opvangen in de zon. Hoe langer ze in de volle zon liggen, hoe hoger het rendement. Maar… let wel een beetje op. Smartphones en andere gadgets met een display hebben het heel zwaar in de zon. Ze kunnen de hitte vaak niet aan. Het is dus handiger een powerbank te laden dan een smartphone. Die smartphone laadt je dan later weer met de powerbank. Of gebruik gewoon een lange USB kabel om de smartphone uit de zon te houden. Dat kan natuurlijk ook.

Maar dan terug naar het opladen. De Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts biedt twee USB poorten met een gecombineerde maximale output van 2 ampère. Daarmee kan één smartphone, tablet of powerbank dus op hoge snelheid worden geladen. De Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts levert ongeveer 1.500mAh per uur af onder het Nederlandse zonnetje. Een flinke powerbank als de Xtorm Discover 17.000 heeft dus een goede dag nodig om helemaal te laden, maar op een lange zomerdag is dat mogelijk. Als je niet in Nederland bent ;-). In mijn achtertuin heb ik twee dagen nodig om hem volledig te laden. Maar dan laadt ik er in de tussentijd ook één keer mijn LG G6 smartphone mee op.

Veiligheid

Bij het laden via zonne-energie komen flinke stromen voor. Deze kunnen jouw gadgets beschadigen, maar gelukkig is er nog de Hollandse zekerheid. Xtorm is zuinig op haar reputatie en heeft de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Zo worden gadgets tegen overladen beschermd, maar zit er ook een systeem in om oververhitting van de elektronica te voorkomen. Tenslotte gebruikt Xtorm een APM power management chip die de stroomtoevoer op de aangesloten apparaten afstemt.

Conclusie: Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts

Het ontwerp van de Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts is extreem handig. Maar het gaat er natuurlijk om dat je jouw smartphone op een fatsoenlijke manier in de zon kunt laden. Geen enkel probleem zo blijkt. De Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts haalt echt prima laadsnelheden. Zonder twijfel de beste solar laadoplossing die ik tot nu toe heb gebruikt.

Beschikbaarheid

De Xtorm Solar Panel Booster 24 Watts is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.