Review: Xtorm Discover 17.000 (XB202 Power Bank)

Xtorm Discover 17.000

Een prima idee, een prima power bank en een gemengde boodschap. Zo is de Nederlandse Xtorm Discover 17.000 power bank het best samen te vatten. Na enkele weken bijna dagelijks gebruik gemaakt te hebben, is dit mijn ervaring met dit prachtige product.

Unboxing

Het idee van Xtorm Discover 17.000 is goed en de timing was nog beter. Precies op het moment dat de accuproblemen van de Nintendo Switch console werden aangekaart, kon Xtorm haar USB-C powerbank promoten. Maar tijdens de unboxing zien we het al een beetje fout gaan. De magnetische kabel die juist zo handig is, is micro-USB. Er zit een losse USB-C kabel bij om de powerbank mee op te laden en de Switch (of andere gadgets) met behulp van de powerbank mee op te laden. De aanwezigheid van de micro-USB kabel is aardig als bonus, maar eigenlijk had daar een magnetische USB-C kabel moeten zitten.

Verder zit er nog een handleiding in de verpakking en daarmee is deze mooi compleet.

Design

Xtorm heeft al meerdere power banks met dit design gelanceerd en ik moet zeggen, het ziet er goed uit. Het is netjes afgewerkt. De USB kabel zit netjes met magneten in de zijkant weggewerkt. Het voelt goed, het voelt stevig. Helemaal prima.

Specs

Qua specs krijg je met de Xtorm Discover 17.000 een heel mooi stukje luxe. Niet alleen met 17.000mAh een enorme accucapaciteit, maar ook nog twee USB poorten. Één van de twee poorten biedt ondersteuning voor Qualcomm QuickCharge 3.0. Heg je een moderne smartphone met Qualcomm chipset, is deze razendsnel op te laden. Xtorm zet deze functie niet alleen in tekst onder de poort, maar heeft de USB poort ook nog eens groen gemaakt. Handig.

De USB-C poort is een bijzondere. Nouja, het is een USB-C poort zoals een USB-C poort hoort te zijn. Hij werkt als input om de powerbank op te laden, maar kan ook gebruikt worden met een USB-C naar USB-C kabel om je gadgets op te laden. Zo’n kabel zit niet in de doos en Qualcomm Quickcharge 3.0 ontbreekt op deze poort waardoor je uiteindelijk toch de standaard USB poort zal gebruiken.

De zilveren knop is omringd door LED’s die aangeven wat de laadstatus is van de power bank. In totaal zitten hier vier witte LED’s in. Al met al keurig gedaan.

Conclusie Xtorm Discover 17.000

De Xtorm Discover 17.000 power bank is een power bank met twee gezichten. Xtorm probeert duidelijk vooruit te lopen door al met een USB-C powerbank te komen, maar de afwezigheid van een magnetische USB-C kabel, de afwezigheid van een UCB-C naar USB-C kabel, de afwezigheid van QuickCharge 3.0 op de USB-C poort, het zijn allemaal steekjes die het merk in de ontwikkeling van deze power bank heeft laten vallen. Ja, ik gebruik hem al weken lang iedere dag. Voor mijn smartphone, mijn tablet en mijn Nintendo Switch. Maar toch voelt deze power bank half af.

Beschikbaarheid

De Xtorm Discover 17.000 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Hoge capaciteit
  • QuickCharge 3.0 ondersteuning
  • Te laden via USB-C laders

THE BAD

  • Geen magnetische USB-C kabel
  • Geen QuickCharge op de USB-C poort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.