IFA: Invoxia Roadie is een echte, autonome item tracker

Item trackers op bluetooth zijn er volop en hebben allemaal hetzelfde probleem; het bereik van bluetooth. Zijn ze buiten bereik, kunnen ze je echt niet vertellen waar ze naartoe gaan. De Roadie van Invoxia lost dit probleem op.

De Roadie is een item tracker gebouwd op het LoRa netwerk dat in meerdere landen actief is. Dit is een low power datanetwerk voor kleine datastromen. Je hebt er geen SIM voor nodig, maar wel een abonnement. Dat abonnement is relatief goedkoop ten opzichte van een mobiel data abonnement. Nog mooier, bij aanschaf van de Roadie zit al een abonnement voor een periode van 3 jaar.

De Roadie kan dus niet alleen ten alle tijden laten weten waar deze is, hij heeft een accuduur van ongeveer 8 maanden. Je kunt hem dus prima gebruiken om bij te houden waar jouw auto is. Handig als je een auto hebt die populair is onder dieven. Je kunt hem ook gebruiken om je kinderen in de gaten te houden of in kaart brengen in welke tuinen in jouw buurt, jouw kat zijn drollen legt.

Voor plaatsbepaling maakt Roadie gebruik van zowel WiFi signalen als GPS. Afhankelijk van de instelling, communiceert Roadie haar positie om de 1, 5 of 10 minuten.

Beschikbaarheid

Deze herfst komt de Invoxia Roadie op de markt. Hij gaat €99 kosten inclusief een abonnement voor 3 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram