IFA: Bang & Olufsen en LG presenteren de BeoVision Eclipse

Het gaat al een tijdje niet goed met Bang & Olufsen. Zo verkocht het bedrijf haar car audiotak al aan Harman (nu van Samsung) en werd de toekomst voor het merk wat onduidelijk. Maar nu lijkt Bang & Olufsen een partner te hebben gevonden waardoor de ontwikkeling van designer TV’s een stuk goedkoper kan worden.

Bang & Olufsen is met LG in zee gegaan. Dé grote concurrent voor Samsung. LG heeft al jaren een sterke focus op design in haar TV ontwerpen, maar met B&O kan LG haar bereik flink liften en echt het premium segment in. Effectief zorgt LG voor het display en alle techniek er achter terwijl Bang & Olufsen bezig blijft met design.

De Bang & Olufsen Ecliipse verschijnt in 55 inch en 65 inch formaten. De TV’s worden de eerste Bang & Olufsen TV’s met LG’s WebOS als besturingssysteem en krijgen 4K beeldplaten. Dat mag ook wel gezien de TV’s qua prijs nog steeds echt in de top van de markt liggen. Via WebOS kan Bang & Olufsen in één klap met veel meer diensten integreren. Dit alles via de BeoRemote One afstandsbediening. Een afstandsbediening die deels naar smaak is te programmeren.

Kenmerkend voor de BeoVision TV’s is natuurlijk de vloerstandaard. Die maakt het mogelijk de TV gemotoriseerd in de juiste hoek te draaien. De luidspreker kan bovendien naar eigen smaak worden bekleedt. Standaard beidt de BeoVision Ecplise al driekanaals audio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.