Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fitbit introduceert smartwacht, oordopjes en een weegschaal

De verwachting was dat Fitbit haar persconferentie op de IFA komende woensdag zou gebruiken om haar eerste echte smartwatch aan te kondigen. Verrassend genoeg deed Fitbit dit vandaag al. Samen met de presentatie van nog twee gadgets. Of Fitbit tijdens die IFA nog iets echt nieuws gaat presenteren is op dit moment onduidelijk, al zullen deze producten in ieder geval aanwezig zijn.

Fitbit Ionic

Vorig jaar introduceerde Fitbit haar Fitbit Blaze. Een fitness tracker die wel heel erg op een smartwatch leek, maar het toch zonder echte apps moest stellen. Om een volwaardig ecosysteem met apps te leveren moest het bedrijf immers ook een app store bouwen en daar was nog te weinig ervaring in.

Ook dat wist Fitbit op te lossen. Simpelweg door smartwatchmaker Pebble in te lijven en te sluiten. Het enige dat Fitbit uit Pebble haalden was een deel van het personeel en vooral de know-how om een smartwatch ecosysteem op te bouwen.

En hier is hij dan; de Fitbit Ionic. Waar de meeste smartwatchfabrikanten het nogal eens voor hun kiezen krijgen als het gaat om de precisie van het bijhouden van sportieve prestaties, zou Fitbit hier weleens kunnen uitblinken. Maar… het is een eigen software platform en het zal een tijdje duren voir Fitbit voldoende gebruikers heeft voor ontwikkelaard om rendabel apps voor het klokje te kunnen maken. Kan Fitbit die achterstand wel inhalen? Hoe briljant het platform ook is, het gros van de ontwikkelaars ontwikkeld om geld te verdienen.

Zoals je mag verachten bevat het slimme klokje dus de nodige health sensoren, maar ook GPS, hartslagmeter en een NFC antenne om bijvoorbeeld mobiele betalingen mee te verrichten. De Fitbit Ionic is ook nog eens tot 50 meter waterdicht.

Je krijgt 2,5 GB opslagruimte voor apps, data en muziek op de Fitbit Ionic. Dit is fors minder dan bij zelfs de goedkopere Android Wear horloges. Daar staat tegenover dat de Fitbit Ionic met een prijskaartje van €349,95 niet meteen gaat concurreren met Android Wear smartwatches. Fitbit maakt het dus spannend en ons maakt het heel nieuwsgierig naar hoe het klokje onderscheid moet gaan maken.

Fitbit Flyer

De Fitbit Flyer is een draadloze stereo headset van Fitbit. Niet zo draadloos als Apple’s AirPods. Er zit gewoon een draad tussen de twee oordopjes. Het fijne daarvan is wel dat ze een deel van de elektronica kunnen delen. Dus lichter en compacter kunnen zijn. Het setje oordopjes is water- en zweetbestendig. Fitbit levert de Fitbit Flyer met de nodige eartips en earwings om hem aan jouw oor aan te passen. Met 15 minuten laden, moet je een uur muziek kunnen luisteren. Er zit een drie-knops afstandsbediening op. De Fitbit Flyer kan via bluetooth ook aan de Fitbit Ionic worden gekoppeld zodat je jouw smartphone thuis kunt laten. Deze oordopjes gaan €129,95 kosten.

Fitbit Aria 2

Fitbit heeft ook haar tweede generatie slimme weegschalen geïntroduceerd. De Fitbit Aria 2 is via WiFi verbonden en voegt de metingen aan jouw profiel toe. Daarbij kijkt de weegschaal uiteraard niet alleen naar gewicht, maar ook BMI, vetpercentage, botmassa etc.

Fitbit Ionic kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.