Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Spinnaker Vessel SP-5027-66 met 4 sterren.

The Good
 • Hout/staal combinatie
 • Sportief en robuust
The Bad
 • Goudkleur in cijfers zijn lastiger te lezen
 • Edelstaal beschadigd snel bij pols


Spinnaker komt wel vaker met bijzondere horloges. Iedere Spinnaker collectie geeft een speciale band weer tussen de mens en het water. De Vessel met houten elementen is daarvan een bijzonder stijlvol voorbeeld.

De Vessel Wood Chronograph SP-5027-66 is een opvallend, nieuwe design. Een bijzonder stijlvol horloge met houten elementen in de band en om het uurwerk heen. Met een 44 mm edelstalen kast, een bicolor band en het Japanse quartz uurwerk met datum- en chronograaffunctie maakt de Vessel tot een echte gadget onder de horloge fans. Maar eerst, waar kennen we Spinnaker van? Is het een boot, is het een zeil? Nee het is een watch brand met de liefde voor de zee.

Spinnaker

Een spinnaker is een voorzeil van een schip, een zeilboot of een jacht. Spinnaker Watches vertellen het verhaal en de levensstijl van het jachtleven op zee. De combinatie van materialen, het bijzondere design en ervaren vakmanschap maakt Spinnaker Watches populaire, kleurrijke en levenslustige horloges. Het merk is tevens een graag geziene sponsor bij de botensport.

Unboxing

De Vessel kwam niet in een horloge doosje. Dat is op zich jammer, het geeft net dat beetje meer uitstraling aan het product. Dat zal waarschijnlijk zijn omdat ik een test product heb mogen ontvangen en geen product in cadeauverpakking. Dus, er valt niet veel te unboxen maar wel veel te vertellen.

Vessel SP-5027-66

De Vessel valt direct op wanneer ik deze uit de verpakking haal. Als eerst natuurlijk de looks. Dit prachtige horloge heeft een donker matstalen look dat door de bewerking van het edelstaal ontstaat. Daar dwars doorheen zie je een opvallend uiterlijk door een lichte houtsoortbewerking. Het horloge is een mix van hout-, staal-, rose goud- en een split-time-quartz-mechanica. Het glaswerk is van mineraal horlogeglas dat door de waterdichte afwerking een waterdichtheid van 10 ATM bestendig is. Dat betekent dat dit horloge geschikt is om mee te zwemmen en snorkelen.
10 ATM waterdichte horloges zijn getest tot 100 meter waterdruk en de 10 staat voor 10 atmosfeer (ATM).

Het gewicht van het horloge is een tweede zaak die opvalt. Met 150 gram heb je een behoorlijk zware klok aan je hand, met de afmetingen van 44 mm diameter en een dikte van 13 mm wordt de Vessel gezien als een Large model. Van de schakels aan de armband die zorgvuldig samengesteld wordt door een combinatie van zowel stevig staal als hout, is de Vessel een geweldige designproduct van productiedisciplines in een stijlvolle polsband.

Dit mooie horloge is geïnspireerd door de houten racebootjes: de runabouts, die in het Italiaanse Middellandse-Zeegebied erg populair zijn. Dit horloge moet de drager denken aan sportprestaties in een Italiaanse Riviera stijl. Het horloge heeft een paar extra’s zo heb je een 24 uurs aanduiding, kan het onder water (tot 10 ATM) heb je een  Chronograph 60 seconden

Japan Quartz

De naam Japan Quartz doelt op de oorsprong van de mechanica. Het is dus van hoge kwaliteit uit Japan. Het uurwerk Hattori VD53 is een graag gezien uurwerk en komt veel voor bij  Seiko, Lorus en Pulsar. Voor de duidelijkheid gaat het hier dus niet om de oorsprong van het quartz kristal, maar waar het uurwerk vandaan komt.  Kristal? Heb ik een kristal in mijn klokje? Ja, alle horloges hebben om te werken een oscillator nodig (een constant bewegend object) om ervoor te zorgen dat de tijd blijft tikken in de juiste frequentie.

Denk maar eens aan de swingende slinger van een grootvader klok. Die ouderwetse klokken gebruiken hefbomen, veren en tandwielen die samenwerken om constant te roteren. Quartz horloges daarentegen hebben geen fysieke onderdelen van horloges nodig. Hun oscillator is geen slinger of hefboom, maar het quartz kristal zelf. Het kristal trilt als reactie op een kleine elektrische lading die er op wordt losgelaten door je batterij. De trillingen kunnen zeer nauwkeurig worden berekend en toegepast, waardoor extreem nauwkeurige tijdweergave mogelijk is. De trillingen van het kristal sturen pulsen naar het horloge, waardoor je het niet hoeft op te winden. Gaaf he.

Specificaties

 • Merk: SPINNAKER
 • Collectie: Vessel Wood Chronograph
 • Model: SP-5027-77
 • Materiaal kast: Edelstaal met hout
 • Materiaal band: Edelstaal met hout
 • Materiaal glas: Mineraal
 • Uurwerk: Japans Quartz (Hattori VD53)
 • Datumfunctie: Ja
 • 24-uursfunctie: Ja
 • Chronograaffunctie: Ja
 • Diameter kast: 44 mm
 • Dikte kast: 13 mm
 • Breedte band: 22 mm
 • Waterdichtheid: 10 ATM
 • Sluiting: Klapsluiting
 • Verpakking: Originele doos
 • Garantie: 2 jaar op het uurwerk

 Conclusie

De Spinnaker Vessel SP-5027-66 is een prachtig horloge. Door de combinatie van een robuust uiterlijk, gemixt met een sportief uiterlijk heb je al snel een gaaf klokje in je bezit. Spinnaker staat bekend om de bijzondere modellen en daar doet de Vessel niet aan onder. Het gewicht van de Spinnaker voelt fijn zwaar en het om en af doen gaat zeer gemakkelijk met de sluiting waar een extra beveiliging op zit. Het uurwerk is uitgebreid met verschillende aanduidingen zoals datum, 60 seconden teller en noem maar op.

Als nadeel zou ik melden dat de gouden kleur die is gebruikt om de kleinere cirkels van de datum etc, erg  aan te duiden, erg slecht leesbaar is. Zo kan ik eigenlijk geen seconde teller of 24 uurs aanduiding onderscheiden in combinatie met de weerspiegeling van het glas. De lichte houtlook variant wat is gebruikt voor de SP-5027-66 doet iets goedkoper aan, dan bijvoorbeeld de donkere SP-5027-44. Dit zit hem dus vooral in de houtkleur die wat meer luxe uitstraalt, dit terwijl dit vast niet de bedoeling is. Rond het het klokje voelt het hout als echt aan. Aan de pols doet het meer als een plakker of laagje aan zoals het er misschien wel in eerste instantie uitziet.

De Spinnaker Vessel SP-5027-66 is met zijn bijzondere looks, het gewicht en de fijne sluiting mijn favoriete horloge op dit moment. Er zitten wel wat kanttekeningen aan deze mooie watch. Het edelstaal aan de band is aan de onderkant van de pols erg gevoelig, dat bij een kantoorbaan al snel krast. Hij is iets onduidelijk bij de extra’s door de gouden kleur. Verder een zeer mooie klok. Je kunt de SP-5027-66 kopen op de site van Spinnaker zelf voor $ 250,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.