Review: James MC Cabe (Belfast Automatic Watch JM-1020-CP11) Horloge

Hoe vaak vraag jij nog aan iemand hoe laat het is? Dat is niet meer van deze tijd lijkt het wel. Want tja,  hoe laat het is dan is in 1 oogopslag te zien op je telefoon, in de auto of bijvoorbeeld op het station. Toch zijn horloges vandaag de dag heel populair. En dat komt niet omdat ze enkel en alleen de tijd weergeven, nee! Het is een statussymbool. Juist nu je overal kan zien  hoe laat het is, is het gewoon cool om “je eigen tijd”om je pols te hebben.

James Mc Cabe

Een getalenteerde horlogemaker genaamd Patrick Mc Cabe kreeg een zoon genaamd James in 1748.( dit merk gaat dus way back zeg maar gerust) James McCabe is geboren in Ierland, maar  verhuisde naar Londen waar hij zijn eigen horlogebedrijf begon. James ging door de gelederen als een hoogst gewaardeerde horlogemaker en stierf vervolgens op 8 juli 1811. Zijn nalatenschap leeft door vandaag staat het merk bekend om de grote verscheidenheid van zijn ontwerpen en de creativiteit en prestige van de fabricage.

Unboxing

Bij het open maken van de doos was al snel te zien dat het hier niet gaat om zo maar een simpel horloge. Er komt namelijk een écht houten zwart doosje te voorschijn. Op het doosje staat in gouden letters de merknaam beschreven wat het geheel een chique uitstraling geeft. Het maakt me nieuwsgierig naar de inhoud. Bij het openen van het doosje worden we wederom niet teleurgesteld, want de eerste indruk van de Belfast JM-1020-CP11 is heel goed. Het horloge heeft, doordat de armband nog heel lang is, wel wat bewegingsruimte gekregen en zit niet strak vast. Waardoor er mogelijkheid kan ontstaan op beschadigen tijdens transport lijkt me. Maar gelukkig is dat hier niet het geval.

 

Belfast JM-1020-CP11

Eenmaal uit de doos kunnen we het uurwerk in volle glorie bewonderen. En wat direct in de smaak valt is de zwart met gouden kleuren combinatie. Waar ik ook niet omheen kan is natuurlijk, is het gat in de wijzerplaat waardoor je het automatische uurwerk gedeeltelijk kan zien draaien (open hart skeleton display). Als je goed kijkt dan is naast het gat een stuk van de wijzerplaat doorzichtig en is er nog meer te zien van het binnenwerk. Aan de achterkant is helemaal veel te zien van het mechanisme! Fascinerend om te zien dat in zo’n kleine ruimte zoveel beweging is. De kast van de Belfast is 43.5 mm. Een vrij standaard grootte voor een heren horloge, maar met 14,5 mm dikte is hij wel wat dikker dan gemiddeld. Ook het gewicht is wat hoog met zijn 190 gram. En hij heeft een waterdichtheid van 5 ATM wat betekend dat er niet gedoken of gesnorkeld mee kan worden helaas. Er zijn van het type Belfast maar liefst 16 verschillende soorten te verkrijgen. Dus voor elke gelegenheid is er een passend type horloge.

Als je de wijzerplaat van dichtbij bekijkt valt me op dat aan de onderkant “Essembled in the U.K” staat geschreven. Naar mijn mening is het niet nodig om op een wijzerplaat van een horloge aan te geven waar deze in elkaar gezet is. Dat wordt ook al met een koperen plaatje in het doosje aangegeven. Subtiel en met klasse. Wat ik jammer vind is dat er naast het “open hart” het woord AUTOMATIC staat. Overbodig lijkt me een understatement aangezien jij als drager vast al weet dat je een automatisch horloge gekocht hebt.

 Conclusie

De James MC Cabe (Belfast Automatic Watch JM-1020-CP11) is een bijzonder mooi horloge wat bijzonder lekker draagt. Hij is wat zwaar, maar na een tijdje wen ik er ook wel aan. En gek genoeg mis ik het om mijn pols als ik hem niet meer om heb. Het glanzende zwarte in combinatie met het goud komt niet patserig over, maar juist heel chique. Door de juiste accenten goudkleurig te maken springen deze goed in het oog en is er een goed contrast met de zwarte achtergrond.  Voor £ 340 of beter gezegd € 396  heb je een klassiek en tijdloos (automatisch) uurwerk om je pols waarmee je hoge ogen zal gooien wanneer je in gezelschap even de tijd checkt.

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Mooi design
  • Automatisch
  • Lust voor het oog
  • Straalt klasse uit

THE BAD

  • Onnodige info op wijzerplaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.