Review: Jarre Technologies AeroBull XS1 (Bluetooth Speaker)

Ik volg de Aerobull lijn van Jarre Technologies al een tijdje. De speakers zien er op de renders die we krijgen echt bloedmooi uit. Na de test van de AeroSkull Nano weet ik ook dat Jarre Technologies in staat is om een fantastisch geluid neer te zetten. De verwachtingen van de AeroBull XS1 waren dan ook hoog. En ehm… de teleurstelling ook een beetje.

Unboxing

We ontvingen een nieuw model, maar dit was niet het eerste model dat we hebben uitgepakt. Eerder ontvingen we al een witte AeroBull XS1, maar die kende de nodige schade. Wat opviel was dat de witte delen van de behuizing verschillende tinten hadden. Alsof ze niet hetzelfde plastic hebben gebruikt om iedere mal te vullen. Die ging met het schaamrood op de kaken terug naar het PR bureau. De nieuwe is een zwarte en daarbij zien we gelukkig geen kleurverschil en ook geen barsten meer.

Design

Maar om nou te zeggen dat het echt een mooie speaker is? Ik ben nog steeds enorm onder de indruk van het design, maar je moet er niet te dichtbij komen. De naden tussen de plastic onderdelen zijn soms wel een halve millimeter dik. Heel anders dan het strakke huidje dat we op de persfoto’s te zien kregen en op de doos te zien is. En wat zijn het enorm veel naden! De looks van een goedkoop Chinees knock-off product. En qua gewicht heb je ook niet het gevoel dat je €599 uitgeeft voor een speaker. Jammer…

Verder is de vormgeving wel echt heel stoer. Volumebediening in het pootje, net als een blauw knipperende teennagel als status LED voor de bluetooth verbinding. En natuurlijk dat zonnebrilletje waar de stereo speakers achter weggewerkt zijn en de power knop die met status LED op de brug van het brilletje zit. Echt heel tof, maar ook echt heel jammer van al die naden.

Als we naar de achterkant kijken, zien we een enorm stuk speakerdoek over de kont van onze kleine hond getrokken. Hierachter heeft Jarre Technologies de woofer van de AeroBull XS1 geplaatst. Geen kunstmatig laag dus, maar echt laag.

En dan is er nog de barcode. Half zichtbaar op het rechter been en net niet netjes geplakt. Waarom!?

Jarre Technologies

Maar eerst even terug naar de basis. Wat is Jarre Technologies? Het bedrijf is afkomstig uit de stal van Jean-Michel Jarre. Één van de eerste artiesten in de elektronische muziek die heel erg groot werd met zijn platen. Toen nog echte platen. Die grote zwarte schijven….

Zijn kennis van audio is natuurlijk fantastisch en met die kennis bouwt hij al jaren exclusieve speakers onder het merk Jarre Technologies. Het merk ging echt mainstream met het ontwerp van de AeroSkull en al snel werd ook het ontwerp van de AeroBull erg bekend.

Qua kleuren zijn er drie uitvoeringen. De witte en rode varianten zijn van glanzend plastic. Zoals gemeld waren we niet onder de indruk van de witte gezien de verschillende onderdelen verschillende tinten wit waren. Hoe dit bij de roze zit weten we niet. Ons uiteindelijke testmodel was mat zwart.

Audiotechnisch

In onze test van de kleine AeroSkull ontdekten we al dat Jarre Technologies echt in staat is om zelf de elektronica te ontwikkelen om een bijzondere bluetooth speaker in elkaar te zetten. Nog nooit was zo’n kleine speaker zo zuiver.

In de AeroBull XS1 zien we dezelfde toewijding aan een goed geluid. Achter de glazen van de zonnebril zitten twee 30 watt speakerdrivers verwerkt. Deze moeten het stereogeluid neerzetten terwijl een 60 Watt woofer in de kont van de AeroBull XS1 het laag brengt. Dit brengt het totale vermogen op 120 Watt dat eventueel gewoon op accukracht gebruikt kan worden. Op een enkele acculading kan e AeroBull XS1 10 uur lang geluid produceren op een gemiddeld volume.

Wil je een nog breder stereobeeld opzetten, kun je twee AeroBull XS1 speakers koppelen. Dat ziet er vast heel stoer uit, maar hebben we niet kunnen testen.

Op de eigen elektronica in de AeroBull is geen rekening gehouden met een microfoon. Je kunt deze speaker dus niet als speakerphone gebruiken. Dit is uitzonderlijk in de wereld van de mobiele speakers.

Geluidservaring

Waar de afwerking van het uiterlijk teleurstellend is, is de kwaliteit van het geluid dit zeker niet. Door de opbouw van de speakers is de AeroBull XS1 spatzuiver, al is hij ook wel heel bass heavy. Helaas kun je zelf niet het balans tussen de subwoofer en de twee drivers voorop afstellen. Je moet dus een audioplayer gebruiken om dit softwarematig in balans te brengen als je geen basshead bent.

Qua volume gaat de AeroBull XS1 behoorlijk hard. De speaker is prima te gebruiken wanneer je een tuinfeestje hebt. Wel merk je in de hoogste volumes een tikje resonantie van het plastic plaatwerk in de speaker, maar uiteindelijk valt het echt enorm mee.

Iets anders is het bereik van de speakers in de AeroBull XS1. Wil je stereo, moet je er echt recht voor zitten. Wil je goed geluid, dan moet je er redelijk voor zitten. Hoe verder je naar de zijkant kijkt terwijl je naar de speaker luistert, hoe meer bass je hoort en dat is niet echt mooi.

Conclusie Jarre Technologies AeroBull XS1

Wat is het jammer van de vele en vooral ook grote naden die in de body van deze anders prachtige AeroBull XS1 zitten. Het is een ontwerp om smoorverliefd op te worden, maar wat is het slecht afgewerkt. Qua audio is deze speaker echt een speaker voor bassheads. Liefhebbers van gitaarmuziek zullen eerst een muziekspeler moeten installeren waarmee ze de bass wat terug kunnen draaien. Al met al is deze speaker dus een speaker met toch wel wat minpuntjes. Het is de geluidskwaliteit die deze speaker van een onvoldoende redt.

Verantwoording

Tijdens het testen zijn we geconfronteerd met de dreiging van een boetebedrag van €1.200 als we iets kapot zouden laten gaan of de speaker niet tijdig zouden retourneren. Gezien jullie, lieve lezers, nauwelijks op onze banners klikken, hebben we dus extra voorzichtig gedaan. Omdat we dit geld simpelweg niet hebben liggen. Daar zijn we graag eerlijk over. We hebben de speaker dus niet blootgesteld aan direct zonlicht of andere omgevingsfactoren die een positieve dan wel negatieve invloed op het uiterlijk kunnen hebben bij normaal gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Review: Jarre Technologies AeroBull XS1 (Bluetooth Speaker)”

 1. Waarom zijn jullie eigenlijk akkoord gegaan met de bij de verantwoording genoemde voorwaarde die door Jarre Technologies opgelegd is? Er kan immers altijd wat gebeuren.

  Zeker als ze in eerste instantie een beschadigd exemplaar opgestuurd hebben (wie zegt dat ze later niet suggereren dat het jullie schuld is?).

  Ik moet zeggen dat ik het designidee ook wel leuk vind, ondanks dat de details qua bouw voor mij al een dealbreaker zouden zijn. Echter, wanneer ze dergelijke voorwaarden opleggen, raakt dit ook de sympathie die ik voor het bedrijf heb, en koop ik liever helemaal niets van dat merk.

  Overigens, hoe goed het geluid ook is, is het wel slechts een bluetooth speaker. Ik had zelf graag gezien als ze bijv. iets van Chromecast audio een eigen optie hadden toegepast zodat je het kan gebruiken in een multiroom-omgeving.

  O, en ik heb even op alle bannertjes geklikt 🙂

 2. @Ivan, thanks voor het klikken :-). Het overviel ons inderdaad. We zijn gewend dat we dit soort dingen tegenkomen, maar dan slaan we het review aanbod altijd af. We willen immers niet beïnvloed worden. Hier is het ook nog eens de dubbele prijs van wat de speaker in het meest ongunstige geval zou moeten kosten. Is inderdaad niet erg netjes.

 3. Zulke goede berichten gehoord over de speakers .. nou we hebben er ook 1 besteld op je Jarre site zelf netjes betaald met creditcard ten slotte geen order nummer gekregen meerdere mails gestuurd via fb contact gezocht. Niemand thuis . Nu al 3 weken verder na een bstelling te hebben geplaatst en betaald te hebben niemand die ons verder kan helpen!! Dus wees gewaarschuwd bestel elders !

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram