Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Creative iRoar Go met 4 sterren.

The Good
  • Geluid is werkelijk prachtig
  • Heel veel extra's/functies
  • Mooi minimalistisch design
The Bad
  • Gewicht voor een "Go"
  • Prijs ligt te hoog


Draagbare Bluetooth luidsprekers: we worden er bijna dood mee gegooid. In een wereld met zoveel verschillende beschikbare soorten is de iRoar Go van Creative een vreemde eend in de bijt. Waarom? Dat lees je hier!

Creative is hét gadgetmerk dat de laatste jaren veel ontwikkeling meemaakt. Zo hebben ze het pro gaming label Soundblaster X en zijn ze sinds 2014 begonnen met het product iRoar. Wat jaartjes later komt Creative met de iRoar Go,  een draagbare, waterdichte upgrade van het oudere model Bluetooth-luidspreker. Wat is nieuw? Enorm veel volume in een neutraal design. Maar dat is nog niet alles.

Unboxing

De Creative iRoar Go verraste mij direct door het gewicht. Voor een “Go” model verwacht je toch zeker geen 810 gram? Met de afmetingen van 54 (hoogte) x 192 (breedte) x 97 (lengte) mm heb je een enorm stabiele, compacte en stevige speaker. Het gewicht geeft daarbij alleen maar meer vertrouwen. Maar toch, wil je de Go overal mee naartoe nemen? Dan moet je wel wat gewicht meeslepen. Het design is vrij neutraal te noemen. Dat vind ik persoonlijk een dikke plus omdat ik de led shows tegenwoordig wel een beetje beu ben. De Iroar zet een nieuwe trend waarbij de bluetooth speaker niet moet opvallen in design, maar in geluid.

Specificaties iRoar Go

Bijzonderheden:  SD, NFC, Spatwaterdicht, USB
Aansluitingen (ingang): Audio, stereo (3.5 mm jackplug), Bluetooth, NFC-print , SD , USB
Bluetooth versie: 4.2
Zendmethode: Bluetooth ,  FC, Kabelgebonden
Kleur: Zwart
Bedrijfstijd (max.): 12 h
Stroomvoorziening: werkt op het lichtnet, werkt op een accu
Stroomverzorging: Netvoeding, meegeleverd, Lithium-ion-accu, ingebouwd
Gewicht: 810 g
Breedte : 192 mm
Hoogte: 54 mm
Diepte:
 97 mm

Red Dot Award 2016

De iRoar Go wordt erkend met het ontwerp dat dit zelfs de Red Dot Award 2016 heeft opgeleverd. Een leuke extra voor Creative, al begreep ik dat er 5.000 op jaarbasis worden uitgereikt. Een design award vind ik wel terecht. De Go ziet er gewoon prachtig uit en functioneert met alles extra’s relatief simpel. Eenvoud en klasse, dat is een award wel waard.

Waterbestendig ontwerp

De Iroar Go is spatwaterdicht. Zelf geven ze aan dat het apparaat waterdicht is, maar dompel hem onder water en hij is kaduk, for sure. Neem bijvoorbeeld de rubberen flapjes die de verschillende ingangen aan de bovenkant van het apparaat bedekken, die zorgen zeker voor wat bescherming als je de speaker in de badkamer gebruikt of eens meeneemt naar het zwembad of strand. Maar er kan zeker water inkomen als er een flinke hoosbui valt.

Functies

De Go is van veel gemakken voorzien. Zo kun je uiteraard muziek via Bluetooth (4.2) streamen. Daarnaast kun je de Go gebruiken als powerbank of telefoonversterker want er zit een spreek en luisterfunctie op. Je kunt opnames maken en via wat andere bronnen muziek importeren zoals een USB Stick en een Micro SD kaart. Wat ik persoonlijk mis is een radiofunctie en een LCD schermpje om te zien welke nummers je afspeelt via je USB of Micro SD kaart. Je kunt de Go ook direct aansluiten op je PS4, zodat je geluid vanuit je console direct de Go uitgaat. Persoonlijk vind ik dit geen meerwaarde omdat het geluid van mijn TV niet bepaald minder is dan de speaker. Er kan ook een microfoon worden aangesloten, hier zie ik nog wel beginnende bandjes het één en ander mee doen. Optreden op de hoek van de straat met de Go als versterker?

Het geluid

De iRoar Go beschikt over een 5-driver design inclusief een verbeterde Neodymium subwoofer (kom ik op terug), een dual high-frequency 1.5″ driver (voor de hoge tonen) en twee passieve bass radiatoren aan de zijkanten. Alle drivers worden aangedreven door twee versterkers, wat verklaart waarom deze kleine jongen een zeer luid geluid kan produceren. De ingebouwde verbeterde actieve 2,5” neodymium zorgt voor impressionante midden- en lage tonen. Door het geluid omhoog te stuwen wordt de luidspreker gestabiliseerd en zorgt dat voor een bredere stroom van geluid. Dit zorgt er dus in wezen voor dat je niet precies voor de speaker moet zitten om het beste geluid te ontvangen.

Wil je het geluid nog een leveltje tweeken, dan kun je de Roar button for een volume boost gebruiken. Deze knop voelt wel een beetje als in de maling nemen, want waarom zou je de Roar knop uitzetten? Het geluid voelt voller en wijder wanneer je de Roar functie aanzet, een functie die ik niet meer uit heb gezet. Dan is er de SuperWide-technologie, dit is geen functie die je aan of uitzet, maar een ingebouwde technologie dat er voor zorgt dat ondanks het kleine formaat speaker, je toch het gevoel hebt dat het de hele kamer vult.

Conclusie

De iRoar Go is een verrassend luide speaker met een enorm breed bereik. Wanneer je de speaker op zijn platte kant plaatst heb je echt het gevoel dat het geluid de gehele ruimte vult alsof je meerdere speakers door de kamer hebt geplaatst. Het geluid is prachtig, een enorm dikke bas die mij verraste en ook mooie hoge tonen. Deze speaker doet niet onder voor een gemiddelde stereo-installatie en dat is wel bijzonder te noemen. Zelf heb ik nog geen bluetooth speaker gehoord met het resultaat als de Go. Heeft deze speaker dan geen nadelen? Jawel. Het gewicht is te zwaar voor een “go” model, daarnaast mis ik echt een display wanneer er functies worden aangeboden als mp3 speler. Ik wil zien welke track ik afspeel. Ook heb ik nog geen geschikte App gevonden die 100% is afgesteld op de iRoar Go. Met een adviesprijs van € 199,- valt de Go in het dure segment, maar bied een stuk meer dan JBL en Bose.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.