GadgetGear.nl

Moederbedrijf Google verkoopt robotdivisies

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft besloten haar robotdivisies af te stoten. De twee bedrijven die Alphabet in bezit heeft worden overgenomen door het Japanse Softbank.

Onder de vlag van Google kocht het bedrijf in 2013 zowel Boston Dynamics als het Japanse Shaft. Beiden bedrijven ontwikkelden robots waarbij Boston Dynamics zich vooral heeft gericht op robots voor militair gebruik. Dit laatste zorgde voor zorgen onder het personeel van Alphabet. Hoewel de militaire markt zeer veel geld kan opleveren, sluit dit wellicht niet goed aan bij het imago van de overige Alphabet bedrijven.

Boston Dynamics viel de afgelopen jaren op door de ontwikkeling van robots die met gemak obstakels kunnen overwinnen of ladingen op hoge snelheid kunnen vervoeren.

Onder leiding van Softbank kunnen Boston Dynamics en Shaft verder werken aan hun producten. Softbank heeft zelf al een succesvol bedrijf dat robots produceert in haar portfolio. De kennis die aanwezig is kan Boston Dynamics en Shaft helpen om commercieel succesvolle producten op te leveren.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten