Honor introduceert de Honor 9

Honor heeft vandaag de opvolger van de Honor 8 gepresenteerd. De Honor 9 is een Android smartphone die opnieuw het vlaggenschip van het jonge dochtermerk van Huawei moet vormen.

Opvallend is de body van de Honor 9. Voor het eerst heeft Honor duidelijk het uiterlijk van haar voorganger, de Honor 8 overgenomen. Nouja, de glans dan. Het toestel zelf beschikt over 3D gebogen glas waardoor de randen nog soepeler zouden kunnen aanvoelen dan de Honor 8.

De Honor 9 is de derde vlaggenschip smartphone-serie van Huawei waarin ze de Kirin 960 chipset van het eigen HiSilicon leggen. Deze chipset debuteerde in de Huawei Mate 9 en maakte ook al de sprong naar de Huawei P10. Op dezelfde manier was de Honor 8 gebouwd op basis van de chipset van de Huawei P9.

Het Android 7.0 toestel is uitgerust met 4GB werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Eveneens gelijk aan de Huawei P10. Net als het display dat ook nu weel een 5.1 inch Full HD scherm is.

Ook de camera lijkt compleet gelijk te zijn aan die van de Huawei P10. Een combinatie van een RGB 12 megapixel camera voor de kleuren en een monochrome 20 megapixel camera voor de details in de foto’s. Bij de Honor 9 is het GEEN Leica camera, dus geen Leica camera software. Daarmee zal je zeer waarschijnlijk ook de RAW fotobewerkingsmogelijkheden missen. Dit was ook bij de Honor 8 ten opzichte van de Huawei P9.

Één van de highlights in de Honor 9 is de aanwezigheid van 3D Immersive Audio. Deze audiotechniek is ontwikkeld in samenwerking met Grammy Award winnaar Rainer Maillard. Ook bijzonder is de samenwerking met Fyuse. Daarmee maak je foto’s door om een persoon of object heen te lopen. Gewoon als foto is het niet bijzonder, maar wanneer je swyped komt deze tot leven als een soort 3D portret. Ontzettend gaaf.

Eigenlijk zien we met de Honor 9 ene herhaling van de Honor 8. Opnieuw krijg je eigenlijk het toptoestel van Huawei, maar veel goedkoper. Gewoon omdat Honor alleen op internet beschikbaar is en een groot deel van de tussenhandel zo verdwijnt. Zo betaal je nu €429,90 in plaats van de €599 die de Huawei P10 kost. En dan mis je vooral de Leica functies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.