BBQ van het jaar: Beste Kamado (Takumi)

De keramische BBQ is ongekend populair. Iedereen kent het groene ei en dan zijn er nog wat merken die men wat minder goed kent. Jammer, want juist daar zit innovatie. Innovatie op functie en innovatie op kwaliteit. De afgelopen maanden heb ik met heel wat keramische BBQ’s gespeeld. Zowel op de redactie als bij workshops en demo’s. De grote winnaar blijkt uit Nederland te komen. Dat is de Takumi.

BBQ van het jaar 2017

Wie GadgetGear heeft gevolgd, de afgelopen maanden, heeft enorm veel BBQ reviews voorbij zien komen. We hebben gestest, ervaren, geschreven en vooral veel gegeten 😉 Nu is het tijd om onze best scorende BBQ’s apart in het zonnetje te zetten en te belonen met de Award: Beste BBQ van het jaar 2017.

Award: Beste Kamado van 2017

Als ik voor mezelf spreek, dan heb ik het over de Takumi Large, maar ook Bas en Jeroen waren enorm verrast door hun Medium en Small modellen. We waren unaniem over deze winnaar. Maar waar zit het hem dan in?

Innovatief in functie is hij niet. Als je een Bastard pakt heb je functioneel dezelfde kamado BBQ als deze Takumi. Maar als we naar de afwerking gaan kijken, is dit een heel ander verhaal. Goed gebruik van RVS en prachtig gepoetst. Geen kamado die gaat voor een rough & tough uiterlijk, maar gewoon een pronkstuk voor in de tuin. Een oerdegelijk scharnier en een enorme berg accessoires standaard erbij. Geen gezeur dat je eigenlijk terug moet voor die extra deflector of dat heerlijke gietijzeren rooster. Gewoon vanaf dag één compleet. En dan nog de onderdelen zoals de tafeltjes. Veel RVS schroeven en een solide metalen plaat eronder. Stevigheid voor lang gebruiksplezier.

En dan is er nog de service. Afhankelijk van waar je hem haalt, bezorgen ze de Takumi en (vanaf de medium) kun je hem meteen in elkaar laten zetten. Zo weten ze zeker dat ze hem goed bij je achterlaten. Je kunt er zelfs nog een kleine kamado workshop achteraan boeken.

Tenslotte hebben ze nog een beregoed verhaal over de kwaliteitscontrole in de fabriek in China. Hier vertrouwen ze niet blindelings op wat de fabriek voor ze doet. Voor verzending reist één van de twee eigenaren naar China. Daar controleren ze iedere Takumi op een correcte, luchtdichte afsluiting en op schade. Alle modellen die goedgekeurd zijn worden afgetekend, en mogen dan pas worden verzonden naar Nederland. En dan ben je wat ons betreft echt serieus met jouw product bezig. Laten we wel zijn, Kamado’s zijn duur en dit geeft gewoon enorm veel vertrouwen. Waar voor je geld. Takumi is duidelijk waar voor je geld en daarmee de terechte winnaar in deze categorie.

Wil je per model weten waarom we zo vrolijk worden van dit merk? Check dan de reviews:

Takumi Large Compleet
Takumi Medium Compleet
Takumi Small

Eén reactie

  1. Kunnen jullie het overzicht delen waarin alle functional en non-functional requirements worden vergeleken met de geteste kamado bbq’s?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.