Robocop aan de slag in Dubai

Dubai Police Robot Robocop

Dubai mag zich de eerste staat noemen waar een robot is aangenomen om de politie te dienen. En dan bedoelen we teen internet robot die jaagt op het internet, maar één die echt met burgers om moet gaan. Een echte Robocop dus.

De Robocop is Dubai Police Robot gedoopt en gaat aan de slag op plekken waar veel consumenten rondlopen. Dan moet je denken aan pretparken en winkelcentra. Burgers kunnen de Dubai Police Robot gebruiken om direct boetes te betalen en zelfs aangifte te doen.

De Dubai Police Robot moet ook in staat zijn op toeristen beter te helpen. De robot zal vanaf het begin in het Arabisch en Engels te gebruiken zijn. De staat gaat daar nog een aantal belangrijke taken aan toevoegen. Chinees, Russisch, Frans en Spaans staan op de planning.

Naast deze ontwikkelingen gaat Dubai ook nog een serie andere justitiële robots ontwikkelen die in staat moeten zijn om overtredingen en zelfs criminaliteit aan te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.