DreamLED RF Panel 120x30cm
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: DreamLED RF Panel 120x30cm

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Strak ontwerp
  • RF afstandsbediening
  • Zeer goede spreiding van het licht

THE BAD

  • Geen minpunten

We hebben al eens eerder de ronde en de vierkante LED panelen van DreamLED getest, maar die waren relatief klein. Klein en qua constructie goed in elkaar gezet. Het DreamLED RF Panel 120x30cm is dan ook een bijzonder project voor het Vlaamse merk. Het is het grootste LED paneel dat ze tot nu toe hebben gemaakt. Misschien wel het grootste product.

Unboxing

De DreamLED RF Panel 120x30cm zit dan ook in een enorme doos. Niet vreemd, want het ‘lampje’ is 120 CM lang. In de doos vinden we een handleiding en natuurlijk alle bevestigingsmaterialen die je nodig hebt, ongeacht de situatie waarin je de lamp gaat gebruiken. Een niveau van compleetheid dat we van DreamLED zijn gaan kennen en waarderen.

Design

De exacte maat van het paneel is 1196 x 296 x 10 mm. Het paneel is omsloten met een aluminium profiel dat zilverkleurig maar gematteerd is afgewerkt. Het vlak in het midden is gemaakt van gematteerd plastic met als doel het licht, dat vanuit de rand komt, te verspreiden. De diffuser dus.

De bovenkant is niet afgewerkt, maar gewoon een plaat van metaal. Vreemd is dat zeker niet. De bovenkant van het paneel doet dienst als enorm koellichaam voor de enorme hoeveelheid LED’s die in deze DreamLED RF Panel 120x30cm verwerkt zijn.

Bij mijn foto’s heb ik de draad om de lamp in hoogte te verstellen nog niet afgeknipt. Vandaar dat je drie draden per kant ziet hangen. Dit is omdat ik nog niet heb besloten wat de uiteindelijke hoogte van de lamp moet worden. Uiteindelijk blijven er dus twee staaldraden over.

Ook zie je bij mijn foto’s de adapter op de lamp liggen. Dit is een keuze omdat hij zo uit het zicht valt. Ik zou hem ook op het plafond geplaatst kunnen hebben of, met iets meer moeite, weg kunnen werken in de muur.

Montage

Er zijn verschillende manieren om deze lamp te monteren. Dream-LED levert clips voor montage strak op de muur of het plafond. Daarnaast krijg je de staalkabelconstructie die wij hebben toegepast. Heb je een systeemplafond, dan krijg je geveerde clips om de lamp mee vast te klemmen.

Specs

In de rand rondom het DreamLED RF Panel 120x30cm zitten in totaal 240 LED’s verwerkt. DreamLED heeft gekozen voor de 2835 SMD HP LED. Door de plastic diffuser wordt het licht dus zo goed verspreid dat dit niet zichtbaar is. En dat is het sterke van het design. Het totaal verbruik van deze lamp ligt op 40 Watt en het licht kent een spreiding van 120 graden. In de felste stand levert de lamp 3.400 Lumen op. Met een kleurtemperatuur van 2.700 graden Kelvin is het licht van deze lamp warm van karakter. De LED’s hebben een verwachte levensduur van 30.000 uur. Dit hebben we uiteraard niet kunnen testen voor deze review ;-).

Afstandsbediening

DreamLED levert haar inmiddels (voor ons) bekende afstandsbediening mee. Met deze is het mogelijk traploos te dimmen of tussen vier dimstanden te schakelen. Dit zijn 11 Watt (935 lumen), 19 Watt (1615 lumen), 34 Watt (2890 lumen) en natuurlijk 40 Watt (3.400 lumen). Daarnaast kun je een sleeptimer activeren.

DreamLED RF LED Panel 22,5 Afstandsbediening

Conclusie DreamLED RF Panel 120x30cm

Het was even spannend. Op kleine oppervlakken kon DreamLED een prima, egaal licht creëren. Maar kunnen ze dit op een groot oppervlak herhalen? Dit blijkt geen enkel probleem. Bovendien zorgt de warm witte tint ervoor dat het licht gezellig genoeg oogt om deze lamp bijvoorbeeld boven de eetkamertafel te hangen. de lichtopbrengst is enorm en door het grote oppervlak heb je ook weinig tot geen schaduwwerking, wat het comfort onder deze lamp verhoogt. Al met al geen minpunten gevonden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.